Aktualno

DRUŽENJE I EDUKACIJA Policajci mališanima pokazivali krivotvorene putovnice, ‘maricu’…

policija vrtic gruda

U povodu obilježavanja Dana policije, tijekom proteklog tjedna policijski službenici posjetili su dječje vrtiće i osnovne škole na području naše Županije gdje su, kroz druženje s djecom, pokazali opremu koju koriste u svakodnevnom radu i odgovarali na zanimljiva dječja pitanja.

Tako je policijski službenik Postaje granične policije Metković, Petar Jakić, na prijedlog učiteljice, učenicima IV razreda Osnovne škole Opuzen održao predavanje na temu granična policija i granica RH te im pojasnio način prelaska državne granice, isprave potrebne za prelazak granice, a djeca su imala priliku vidjeti i krivotvorene putne isprave.

Osim njega, druženje s policijskim službenicima omogućili su i policijski službenici Policijske postaje Ston koji su na Trgu kralja Tomislava za djecu vrtića Ston izložili dio opreme koju koriste u svakodnevnom radu.

Dvije vrtićke skupine dječjeg vrtića Cavtat posjetili su policijski službenik Policijske postaje Gruda Martin Topalović i policijski službenik Interventne jedinice policije Toni Vučković. Kroz druženje s policijom djeca su saznala puno korisnih informacija o ponašanju u prometu s naglaskom na kretanju pješaka, ali i potencijalno opasnim situacijama, a djeca su imala priliku vidjeti i vozilo za prijevoz uhićenih osoba.

Policijski službenici Policijske postaje Korčula Ivica Dreno, Frano Fabris i Petar Aljinović upriličili su druženje s djecom dječjih vrtića Korčula i Anđeli Čuvari gdje su djeca saznala kako se sigurno kretati u prometu, a učenici i nastavnici OŠ fra Ante Gnječa u Pločama imali su priliku slušati zanimljivosti policijskog posla, ali i razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici policijske postaje Ploče.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist