Aktualno

DRUGI KRUG 5. SIJEČNJA Što su poručili Milanović i Grabar-Kitarović u izbornoj noći

predsjednicki kandidati milanovic kolinda

Državno izborno povjerenstvo objavilo je nove nepotpune rezultate predsjedničkih izbora prema kojima je SDP-ov Zoran Milanović osvojio 29,52 posto glasova, trenutna predsjednica i HDZo-va kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović 26,72 posto, a nezavisni Miroslav Škoro 24,44 posto.

Posrijedi su rezultati dobiveni nakon obrade 98,81 posto biračkih mjesta, 6.463 od njih ukupno 6.533. Sudeći prema njima u drugi krug koji će se održati 5. siječnja 2020. idu Milanović i Grabar-Kitarović. Tim povodom u svojim stožerima u Zagrebu obratli su se javnosti:

– Hvala svima koji su danas glasali. Hvala onima koji su glasali za mene i onima koji nisu glasali za mene. Idemo u drugi krug. Ne idemo u rat. Ratovi su gotovi, to govorim otpočetka. Idemo u civiliziranu građansku utakmicu i neka pobijedi onaj tko je bolji, a ja vjerujem da sam to ja. Hrvatska je podijeljena oko bitnih i nebitnih stvari, a mislim da to možemo riješiti jedino ako razgovaramo. U ova dva tjedna koja su pred nama borit ću se da na izbore nagovorim svakog kome je interes Hrvatske u prvom planu. Da budemo dobra zajednica građana, koji možda jesu različiti, ali su jednaki. Za dva tjedna bit će što bude. Nema gorčine ni straha u meni. Kako je davno jedan političar govorio – prema nikome s mržnjom, prema svima s dobrom vjerom. Svjestan sam da ima i onih koji me ne vole, ali moj je zadatak da se svima obratim, u Hrvatskoj nitko ne smije biti zapostavljen. U zadnjih pet godina u Hrvatskoj smo se umjesto da koristimo sve blagodati prostora, resursa i ljudi, bavili stvarima koje nas razdvajaju. Svjestan sam da nisam svima po volji, ali ću probati svakome pristupiti kao čovjeku, kao sudionicima u zajedničkom putu prema sreći. Nitko se u Hrvatskoj neće osjećati kao građanin drugog reda! Nemam instrumente financijske da to ostvarim, morat ćete mi vjerovati na riječ – poručio je Zoran Milanović.

Nakon njega okružena svojim stranačkim kolegama Hrvatskoj je riječi zahvale uputila i Grabar-Kitarović.

– Ovo je bila bitka deset na jednu. Imala sam jakog sunkandidata na svom političkom spektru za razliku od gospodina Milanovića. Želim se zahvaliti mladima, pogotovo onima koji su izašli prvi puta na izbore. Vi ste rođeni u miru u demokratskoj i slobodnoj Hrvatskoj. Vi ste budući lideri koji će preuzeti kormilo Hrvatske jer ovu Hrvatsku radimo za vas i za vašu djecu. Nikako za prošlost. Večeras ovdje ponosno, no s osjećajem poniznost obraćam se od Slavonije do Dalmacije da date glas za Hrvatsku. Bit će to glas za pet godina žestoke borbe. Kao što sam dosad govorila, svakodnevna borba za budućnost. Naše društvo je ideološki podijeljeno, a nama je toga dosta. Treba nam borba za veće plaće. Trebamo dati priliku pametnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzdanje. Znamo da možemo bolje. Pokazali smo to u ratu, pokazujemo to u sportu, znanosti… zašto da to ne pokažemo i u politici. Zajedništvo znači da smo zajedno oko istih ciljeva. zajedništvo je ključ uspjeha u miru. Svi smo mi Hrvatska. Jednake prilike za sve. Ovo su izbori na kojima se bira osoba koja će biti s narodom koja će slušati što vi želite reći. Vi, a ne ja ste u središtu moje politike – zaključila je.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist