Sport

DRUGA POBJEDA Konjuh u četvrtfinalu Saint Gaudensa

konjuh usopen 01

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale 50.000 dolara vrijednog ITF turnira u francuskom Saint Gaudensu, nakon što je u meču 2. kola svladala Ukrajinku Katerynu Kozlovu s 5:7, 6:0 i 6:2.

U prvom setu nakon 2:2 Ukrajinka je prva stigla do 0:40 i iskoristila prvu break loptu. Ipak, Dubrovkinja se ne predaje i već u idućem gemu preokreće 40:15 u svoj break za 3:3. na 5:5 Kozlova dolazi do 15:40, Ana smanjuje na 30:40, ali radi dvostruku servis pogrešku za 6:5 Kozlove. U dvanaestoj igri Konjuh ima break za povratak u igru, ali se Kozlova spašava asom na drugi servis, te potom osvaja prvi set – 7:5.

U drugom setu Ana je odigrala sjajno i doslovno pomela protivnicu. Realizirala je sve tri break prilike i osvojila drugi set sa 6:0. Na početku trećeg seta Ana je do vodstva stigla nakon manjeg otpora Kozlove, Ukrajinka joj je uzvratila, a potom i napravila break. Dubrovkinja se ne predaje i koristi prvu break loptu na 15:40 za 2:2. Potom osvaja četiri igre za redom za konačnih 6:2 u trećem setu i prolazak u četvrtfinale.

Konjuh će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz susreta Talijanke Brianti i Vogt iz Liechtensteina.

Pročitajte još

Roko Sikirić novi predsjednik Europske odbojkaške federacije

Dulist

LAPAD RUN Trčite ili hodajte za oboljele od raka dojke

Dulist

U MIRU KORČULE Teška odluka pred Felipe Perroneom!

Dulist