Crna kronika

VIDEO / FOTO Pogledajte noćnu borbu protiv vatre

pozar tocionik vatrogasci31

Na požarištu oko Točionika i Čepikuća još uvijek je dramatično – jaki maestral otežava posao osamdeset i više vatrogasaca koji su pristigli iz svih krajeva županije.

Vjetar vraća plamenove prema Čepikućama i Točioniku, a kanadere ometa gusti dim i situacija se, iako je u popodnevnim satima smirena, izgleda opet pogoršava. Stiže pomoć iz Neretve, DVD-a Metković i Kuna, dok su kanaderi radi gustog dima i jakog vjetra napustili požarište.

Inače, dojava o požaru raslinja na području Dubrovačkog primorja zaprimljena je u 17.30 sati u nedjelju, 2. srpnja. Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, tijekom ponedjeljka je zaustavljen na istočnom i sjevernom dijelu prema mjestu Trnovica, a nastavljeno je gašenje južnog i jugozapadnog dijela požarišta prema Smokovljanima i Visočanima te na zapadnom dijelu prema mjestu Ošlje.

Na požarištu su i jučer djelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair te pripadnici DIP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovačko Primorje, DVD-a Slano, Putniković i Ston s oko 50 vatrogasaca. Tijekom protekle noći požarište je čuvalo 30 pripadnika DIP-a Dubrovnik, JVP-a Slano i DVD-a Slano, Ston i Putnikovići.

Foto / Video:  Facebook/Nikša Ivančević

Foto Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Podnesena kaznena prijava protiv dvojice muškaraca za smrt na gradilištu

Dulist

PUNE RUKE POSLA Tijekom proteklog tjedna policija zabilježila niz prometnih prekršaja

Dulist

‘NAPUHAO’ 1,91 PROMILA Kažnjen s 1350 tisuća eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozila

Dulist