GradKoronavirus u Hrvatskoj

DR. ĐURIČIĆ ZA DULIST Par iz Korčule na promatranju, trenutno nema nikakvih simptoma koronavirusa

12062018 ospice bolnica djuricic lakic zarazno infektologija 1

Bračni par s Korčule koji se prije dvadesetak dana vratio iz Kine ima respiratorne simptome radi kojih će navodno biti izolirani u dubrovačkoj bolnici, prenose nacionalni mediji, a informaciju je DuList provjerio iz prve ruke – više o slučaju rekao nam je dr. Stjepan Đuričić, voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice.

– Za sada imamo informacije da je u tijeku epidemiološki izvid medicinskih parametara za dolazak bračnog para s Korčule u OB Dubrovnik, a odluka je na epidemiolozima. Suprug je već proveo neko vrijeme u karanteni na brodu s obzirom da je pomorac. Oni nisu još u Dubrovniku i pitanje je hoće li uopće doći. Stanje bračnog para je takvo da za sada ne zahtijeva nikakvo medicinsko liječenje. Trenutno ljudi zbrajaju i oduzimaju vrijeme inkubacije koje je suprug proveo na brodu. Ne radi se o bračnom paru koji je putovao u Kinu, već je suprug doputovao brodom iz zemalja Dalekog Istoka, dok je supruga bila kod kuće na Korčuli. Njihovo opće stanje je dobro, oni nemaju nikakve simptome i nisu se uputili još prema bolnici – dr. Đuričić ispravio je dijelom netočne navode nacionalnih medija.

Ukoliko se situacija izmijeni, u OB spremno čekaju – uzet će im uzorke briseva na koronavirus, te ih poslati na analizu u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Tamo su pak djelatnici prolazili tečaj korištenja zaštitne opreme.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist