Kultura

DPDS BERITIĆU Predstavljen dvojezični zbornik ‘Povijest i rad na spomenicima kulture 1952. – 2016.’.

Naslovna DPDS Zbornik Sponza

Društvo prijatelja dubrovačke starine ovog četvrtka u čitaonici palače Sponza predstavilo je svoje novo vrijedno djelo, hrvatsko-englesko izdanja zbornika, ‘Povijest i rad na spomenicima kulture 1952. – 2016.’.

Uz predstavljanje zbornika, bila je otvorena i izložba autora Ljuba Gamulina ‘DRUŠTVO – GRAD – LJUDI’ u atriju palače Sponza.

O ovoj vrijednoj knjizi pred prepunom dvoranom govorili su glavni urednik i tajnik Društva Denis Orlić, a nazločne je pozdravio i Niko Kapetanić, predsjednik DPDS-a. Recezenti knjige su prof. dr. Stjepan Ćosić i dr. sc. Joško Belamarić, a gotovo svi od prisutnih autora u zborniku večeras su prisustvovali predstavljanju, a autori su dobili i vlastiti primjerak zbornika, te prigodne darove. Neki od zastupljenih autora su Maja Nodari, Sonja Seferović, Smiljka Kačić-Rudeč, Irja Jerković, Ivo Grbić, Kate Bagoje, Ivo Čučević, Ivo Romić, Sebastijan Vukosavić…

S glazbom dubrovačkih skladatelja večer su dodatno uljepšale Đive Franetović-Kušelj na flauti i Vanda Cobenzl-Đanić na violončelu.

Podsjetimo, večeri je prethodila svečana dodjela medalja ‘Ivo de Natali’ Društva prijatelja dubrovačke starine, a one su uručene danas u prostoru Društva i to dr. Snježani Knežević, načelniku Stona Vedranu Antunici te predsjedniku Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske Zvonku Makoviću u znak zahvalnosti za doprinos u zaštiti kulturne baštine Dubrovnika. Srebrne medalje dizajnirao je akademski kipar Damir Mataušić.

BNJ

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist