Politika

“Doveden je u pitanje rad ustanova u kulturi”

gradsko vijece018 1

Gradsko vijeće ostalo je bez kvoruma, o čemu je duList već ranije pisao. Na sjednici se očekivano nisu pojavili vijećnici Nezavisne liste Pera Vićana.

Osim Vićanovih vijećnika na sjednicu zbog odlaska u Vukovar nisu došli, kao što su i najavili HDZ-ovi vijećnici, ali se nije pojavio ni HSS-ovac Karlo Gjurašić.

Podsjetimo, na današnjoj su sjednici vijećnici trebali imenovati nove (ili potvrditi stare) ravnatelje Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Umjetničke galerije Dubrovnik te Dubrovačkih muzeja. Budući da sjednica nije održana, dovedena je u pitanje sudbina dosadašnjih ravnatelja te njihova radna mjesta.
Kako je rekla predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, dovedeno je u pitanje funkcioniranje ustanova u kulturi.

– Svi vijećnici su uredno pozvani, te su im dostavljeni materijali. Vijećnici su svjesno postali odgovorni za sve posljedice koje proizlaze iz nedolaska na sjednicu. Taj nedolazak je proizveo određene odluke, ali ja ne mogu stajati iza takvih odluka, odnosno načina na koji su donesene.

Dovedeno je u pitanje funkcioniranje ustanova u kulturi, a bilo je dovoljno vremena da se demokratskim putem donesu odluke. Demokracija je način ponašanja i stil življenja, a nedolazak nije demokratski čin. Nažalost, ni u 4 godine mandata neki nisu naučili osnovna pravila demokracije – rekla je Olga Muratti.

Pročitajte još

‘POČAŠĆENA I ZAHVALNA’ Šuica ide po još jedan mandat u Europskoj komisiji

Dulist

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA RH Što naši HDZ-ovci misle o Draganu Primorcu

Dulist

Andro Vlahušić: Povećali smo plaću gradonačelniku, povećajmo subvencije i socijalna davanja

Dulist