Aktualno

DOSAD PREMINULO 11 OSOBA Gripa će iduće godine biti još žešća!

shutt bolest

Iduće godine gripa, koja je u Hrvatskoj ove sezone uzela 11 života (među njima i dijete), bit će još žešća.
-Očekuje se još snažnija mutacija virusa, to kažu stručnjaci koji prate stanje – izjavio je Ante Srzić iz Klinike za infektologiju splitskog KBC-a za Dnevnik.hr, a Split uz Zagreb i Primorsko-goransku županiju ima najviše oboljelih od gripe. No liječnici kažu kako bolest popušta.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, za razliku od Splita, situacija je daleko bolja. Tako je, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo DNŽ od 5. prosinca 2016. do 22. siječnja 2017. godine u cijeloj županiji zabilježeno 697 oboljelih od gripe, a najviše iz Metkovića (272), zatim Korčule (192), Dubrovnika (142), te Ploča (91).

Kako ističe dr.med. Miljenko Ljubić, do prošlog tjedna najviše oboljelih bilo je u dobnoj skupini od 30 do 64 godine, koja je i najbrojnija, a i slabog odaziva na cijepljenje protiv gripe.

-Stvarni broj oboljelih od gripe zasigurno je dvostruko pa i više nego dvostruko veći od broja prijavljenih našim Odjelima za epidemiologiju zato što jedan dio oboljelih zbog lakše kliničke slike se ne javi svom izabranom liječniku te ne budu registrirani, a jedan dio oboljelih od gripe ne bude prijavljen i od samih liječnika. Prema podacima dobivenih sa terena od cjepitelja, kao i Odjela za epidemiologiju, procjena je kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ove sezone cijepilo protiv gripe oko 5400 osoba (od isporučenih 5520 doza cjepiva) – istaknuo je na stranicama Zavoda Ljubić.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist