Crna kronika

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

sud

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku ponovno je podnijelo žalbu na rješenje optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku koje već drugi put nije prihvatilo prijedlog produljenja istražnog zatvora Albanki Klevisi Ymeri, koja je izazvala prometnu nesreću na Ratcu u kojoj su poginuli brat i sestra Đerek.
O tome je izdano i priopćenje na stranicama DORH-a.
-Županijski sud u Dubrovniku je 23. srpnja 2024., po službenoj dužnosti, povodom žalbi Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku i okrivljene državljanke Republike Albanije (1995.), donio rješenje kojim se ukida rješenje Općinskog suda u Dubrovniku od 10. srpnja 2024. kojim je okrivljenici bio produljen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te joj je određeno jamstvo i naložene mjere opreza i predmet vraća na ponovno odlučivanje.
Općinski sud u Dubrovniku je 24. srpnja 2024., povodom ponovno održane sjednice optužnog vijeća radi odlučivanja o istražnom zatvoru, rješenjem produljio istražni zatvor protiv okrivljenice zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku) te je okrivljenici odredio jamstvo u iznosu od 70.000,00 eura i naložio mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 1., 3. i 7. Zakona o kaznenom postupku.
Optužno vijeće nije prihvatilo prijedlog da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku).
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 25. srpnja 2024., podnijelo žalbu na to rješenje smatrajući kako protiv okrivljenice i dalje egzistiraju zakonski osnovi za istražni zatvor predviđeni odredbom čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku te nisu ispunjeni uvjeti iz čl. 102. st. 1. Zakona o kaznenom postupku da se okrivljenici odredi jamstvo kao zamjena za istražni zatvor pa time ni mjere opreza, a o žalbi još nije odlučeno – istaknuto je u priopćenju.

Pročitajte još

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

ZABILJEŽEN NIZ PROVALA Ekipa Rumunja ‘operirala’ po stanovima u Dubrovniku

Dulist

POŽAR NA PELJEŠCU Situacija je dobra, vatrogasci će dežurati cijelu noć na terenu

Dulist