Aktualno

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

kk

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku objavilo je priopćenje u kojem izražavaju neslaganje s odlukom Općinskog suda u Dubrovniku.

Podsjetimo, sud je Albanku Kevisu Ymeri (29), koja je u travnju na području Ratca skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli 21-godišnji Stjepan Đerek i njegova sestra, 19-godišnja Katarina Đerek, pustio iz istražnog zatvora da se brani sa slobode, ako se uplati jamčevina od 70 tisuća eura.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 9. srpnja 2024. podiglo pred Općinskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv okrivljene državljanke Republike Albanije (1995.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa, odnosno izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 6. u svezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno na temelju čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Općinski sud u Dubrovniku je, povodom sjednice optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku održane 10. srpnja 2024., radi odlučivanja o istražnom zatvoru, rješenjem produljio istražni zatvor protiv okrivljenice zbog opasnosti od bijega te je okrivljenici odredio jamstvo u iznosu od 70.000,00 eura i naložio mjere opreza.

Optužno vijeće nije prihvatilo prijedlog da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 12. srpnja, podnijelo žalbu na to rješenje, a o žalbi još nije odlučeno – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist