Aktualno

DORH ipak odustao od kaznenog progona Luke Modrića za lažno svjedočenje

modric dres hns

Državno odvjetništvo je odustalo od progona Luke Modrića za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću, odlučivši ne podizati treću optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, prenosi Jutarnji list. Ova odluka ujedno označava i kraj slučaja u kojem je Modrić bio optužen za lažno svjedočenje, nakon što su prethodne dvije optužnice protiv njega odbacili zagrebački sudovi.

Cijeli slučaj započeo je svjedočenjem Modrića i Dejana Lovrena 2017. godine na suđenju Mamiću u Osijeku. Njihovi iskazi, povoljniji za Mamića nego oni dani tijekom istrage, rezultirali su optužbama za lažno svjedočenje. Iako su Modrić i Lovren negirali krivnju, oba su puta optužnice odbačene od strane Općinskog kaznenog i Županijskog suda u Zagrebu.

Podsjetimo kako je Lovrenov slučaj pravomoćno okončan, dok je  Modrićev vraćen osječkom Općinskom tužiteljstvu radi dodatnog ispitivanja i moguće nove optužnice. Međutim, osječko tužiteljstvo odlučilo je da nema smisla podizati novu optužnicu, uzimajući u obzir nedavnu odluku zagrebačkog Županijskog suda u Lovrenovom slučaju, koja je naglasila da bi ponovljeni postupak kršio pravo prema kojem je netko  dvaput progonjen za isto djelo.

Modrićeve odvjetnice, Laura Valković i Ana-Marija Gospočić, za Jutarnji list izjavile su kako su zadovoljne ovom odlukom, ističući da je bazirana na načelu presuđene stvari.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ O PRODAJI DUBROVNIK PASSA ‘Zašto šutimo o najvažnijem gradskom proizvodu?’

Dulist

Jele Škrabić nova je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo

Dulist

POČELI RADOVI ISPOD BOLNICE Franković: Za razliku od Čačića, mi ćemo dom izgraditi!

Dulist