Aktualno

Dora Ruždjak Podolski: Prema Gundulićevoj poljani nemam nikakvog sentimenta

dora ruzdjak podolski 2

Nismo izgubili na ambijentalnosti, to tvrdim odgovorno – rekla je intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski odgovarajući na novinarsko pitanje na konferenciji za medije ovog petka u palači Sponza. Specifičnost Dubrovačkih ljetnih igara je upravo ambijentalnost i po tome je Dubrovnik jedinstven u Europi, navela je dalje.

U izjavi se dotaknula i izvođenja predstava na Gundulićevoj poljani.

– Što se tiče Gundulićeve poljane, osobno nemam sentiment prema tom mjestu, iako sam tamo prvi put radila u Dubrovniku radila kao asistentica Krešimiru Dolenčiću na ratnom Dundu Maroju. Stvarno me puno uspomena veže uz taj prostor te za taj projekt. Možete samo zamisliti koliko s obzirom na to da sam bila studentica i tek sam kročila u profesionalni život. Ali, prema Gundulićevoj poljani nemam nikakvog sentimenta. Držim da se i Gundulićeva poljana uz pravovremeni dogovor, može koristiti kao prostor. Mi nismo uistinu imali potrebe za time. To je moje mišljenje i govorim o svome timu. Nama je bilo bitnije truditi se raditi na razvoju publike, imali smo dobre uvjete i po meni smo tu napravili veliki pomak. Vremena se mijenjaju i po meni je jako važno biti fleksibilan i okretan s vremenima koja dolaze. I da smo htjeli Gundulićevu poljanu, i da smo na vrijeme o tome razgovarali, mislim da se to trenutačnom Gradskom upravom i gradonačelnikom moglo dogovoriti – kazala je.

Spomenula je i kako radi predstavu ‘Sjetne žene raguzejske’ na Gradcu, ali s jednom potpuno drukčijom perspektivom.

-Grad i Lovrjenac su pozadina. Tamo gdje su inače tribine gledališta, bit će naša scena. Ona ima reference na Grad. Nadam se da ćemo ga moći nekako uključiti u ovu igru. To je plan. Za sada se čini da će to biti moguće. Imala sam potrebu raditi na takvom jednom mjestu gdje ću imati Grad iz neke druge perspektive. To je nova lokacija, znači nikad se nije igralo. Mogu sebi dati taj privilegij. Svakako, ako si date malo truda i na taj se način može promišljati ambijentalnost… – istaknula je među ostalim Dora Ruždjak Podolski.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist