Aktualno

Dopunsko zdravstveno samo preko privatnika

hzzo

Nakon 11 godina od početka pružanja dopunskog zdravstvenog osiguranja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro više neće moći ugovarati nove police i morat će taj posao prepustiti drugim osiguravateljima, donosi Novi list.

Odluka se odnosi na sve zemlje Europske unije. Nakon tog datuma je Europska komisija uputila nalog HZZO-u da moraju odustati od ugovaranja takvih polica.
Čak 17 stranih osiguravatelja i 12 društava za posredovanje u osiguranju najavilo je HANFA-i dolazak u Hrvatsku. HZZO, naime, od polica dodatnog zdravstvenog osiguranja uprihodi 1,86 milijardi kuna. Ostali osiguravatelji prihoduju znatno manje novca: državni Croatia zdravstveno osiguranje 99 milijuna, privatni Sunce osiguranje 92 milijuna, a ostalih 12 ukupno od 47 milijuna kuna.

Pitanje je što će biti s 894 tisuće građana kojima se dodatno zdravstveno osiguranje plaća iz proračuna, ali i ima li HZZO način da zadrži 2,33 milijuna osiguranika i prihod od 1,86 milijardi kuna. Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga je ranije izjavio kako već neko vrijeme razmatraju više opcija koje će predstaviti svom vlasniku, Vladi – zadržavanje sadašnjeg koncepta, preko osnivanja novog društva do potpunog odustajanja od ugovaranja dopunskih polica.
 

Pročitajte još

UZ DAN POBJEDE Položeni vijenci u čast hrabrim braniteljima

Dulist

DO 18. KOLOVOZA Zbog tehničkih razloga u prekidu linija Dubrovnik – Budva

Dulist

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist