DuList IN

Donosimo sadržaj prve epizode ‘Zore dubrovačke’

zora dubrovacka

Nova TV donosi jesen punu noviteta- prvi glazbeno dramski spektakl na ovim prostorima i prvu dramsku seriju koja nas vodi u ratni Dubrovnik – Zoru dubrovačku.

Dragan Despot, Boris Ler, Barbara Bilić, Amar Bukvić, Vanessa Radman, Alen Liverić, Jelena Perčin, Ana Kvrgić, Mirna Medaković, Ivana Horvat, Stefan Kapičić od ove će vam nedjelje pričati snažnu priču o  ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog rata brže odrasti i sazrjeti. Podsjeti će nas na snagu ljubavi i na bezuvjetnu predanost domovini.

Zora dubrovačka autorice Jelene Veljače, koja se snima pod redateljskom palicom Branka Ivande, premijeru prve epizode doživjet će u nedjelju (15.09.) s početkom u 20 sati. Gledatelji pred malim ekranima otputovat će kroz vrijeme, u početak devedesetih godina, kada je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Hoće li neizmjerna i čista ljubav prevladati ratne i životne prepreke, saznajte sutra!

Sadržaj prve epizode

Prva epizoda donosi uzbudljive trenutke i predivne prizore jednog od najljepših gradova na svijetu.   Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora.

Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom. Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i  izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili  Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.

Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi sa ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji “Svetog Križa“ Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.

U rano jutro 1.10.1991 najgori mogući užas zadesio je grad stoljetne kulture. U Dubrovniku započeo je rat.

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist