Kultura

Donacijski koncert Mladi za mlade: Igre daruju koncert, darujte i vi!

Mladi za mlade

Donacijski koncert Mladi za mlade ovog ljeta zaključit će bogat glazbeni program u Dvoru! Kupite ulaznice i podržite naše najbolje mlade glazbenike u petak, 23. kolovoza u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

Na koncertu će nastupiti izvanredni mladi talenti: Jan Niković, dvostruki pobjednik međunarodnog natjecanja Ferdo Livadić, Lovro Peretić, dobitnik nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević uz komorne sastave Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Pomno odabrani program započet će Suitom iz Holbergova vremena Edvarda Griega, a završiti Lisztovom Španjolskom rapsodijom.

Sav prihod od kupljenih ulaznica, kao i donacija, ide za podršku mladim glazbenicima Umjetničke škole Luke Sorkočevića, da im omogućimo sudjelovanje na nacionalnim i regionalnim natjecanjima. Kupnjom ulaznica za koncert ili donacijom na navedeni broj računa podržite naše mlade talente! Dajmo im vjetar u leđa na njihovom umjetničkom putu! Vaša podrška – njihova pobjeda!

Igre daruju koncert, darujte i vi!

IBAN: HR6524070001100020011 otvoren kod OTP banke (naznačiti DONACIJA MLADI ZA MLADE)

Jan Niković hrvatski je pijanist i pobjednik brojnih renomiranih natjecanja. Njegovo muzičko obrazovanje počinje kod profesorice Ele Korbar, a trenutno studira kod profesora Rubena Dalibaltayana i usavršava se kod profesorice Natalije Trull. Jan je i stipendist Internationale Musikakademie u Lihtenštajnu. Često nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu: Njemačka, Italija, Lihtenštajn, Austrija, Brazil, BiH, Slovenija, Španjolska, Rusija, Poljska, Portugal, Rumunjska… Jan je odabran među 12 kandidata iz cijeloga svijeta za Junior Music Camp u Barceloni, gdje je imao priliku raditi sa svjetski poznatim pijanistom Lang Langom i nastupiti s njim četveroručno, što je rezultiralo i drugim nastupom uz Lang Langa na stadionu Allianz Arena u Münchenu pred 70 000 ljudi i u izravnom televizijskom prijenosu.

Lovro Peretić (Zagreb, 1995.) u ranoj je dobi počeo učiti gitaru uz vodstvo prof. Xhevdeta Sahatxhije u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Nakon završene glazbene škole, 2019. godine diplomirao je s pohvalama na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. 2022. je u klasi profesora Perroya završio i dodatni dvogodišnji studij u Ženevi (Švicarska) na Haute Ecole de Musique Genève. Danas se smatra jednim od vodećih gitarista mlađe generacije koji redovito koncertira kao solist i komorni glazbenik na svjetskim pozornicama. Osvojio je preko 30 nagrada na međunarodnim natjecanjima. Posljednji i najveći uspjeh ostvario je prošle godine pobjedom na natjecanju Guitar Foundation of America u SAD. Ta mu je pobjeda donijela snimanje svog prvog nosača zvuka za prestižnu diskografsku kuću Naxos te opsežnu jednogodišnju koncertnu turneju od pedesetak koncerata u 2023./2024. godini u SAD i Kanadi.

Ulaznice za ovaj koncert ali i druge programe dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnikfestival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati. Kupnjom Mastercard karticama ostvaruje se 10% popusta, a za iznose iznad 70 € omogućeno je obročno plaćanje Mastercard karticama na 2 ili 3 rate. Kupnjom ulaznica za 2 premijerne dramske odnosno 3 glazbene izvedbe, ostvaruje se gratis ulaznica za 1 reprizni dramski, odnosno glazbeni program po izboru.

Pročitajte još

7 DANA MEDITERANA Program likovnih radionica za djecu

Dulist

Riječki klavirski trio održao koncert u Dvoru

Dulist

(FOTO) GALERIJA FLORA Pogledajte novootvorenu izložbu ‘Iz toka slika’ Antuna Maračića

Dulist