Grad

DONACIJA STUDENATA RIT-a Prikupili 13500 kuna za Marijana Ogrestu Ogija!

RIT Ogi 2

RIT Croatia studenti nastavljaju na poseban način obilježavati blagdansko razdoblje organiziranjem tradicionalne dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluju svi zaposlenici RIT Croatia i svi studenti.

Svake godine studentsko vijeće unaprijed bira primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te ju potom i organizira. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti.

Ove su godine studenti u Dubrovniku prikupili 13.500 kuna za Marijana Ogrestu iz Cavtata. Marijan je teško nastradao u prometnoj nesreći 2010. godine te su mu potrebna sredstva i pomoć za rehabilitaciju. Dubrovačkoj aukciji nazočili su Dragana i Damir Ogresta, Marijanovi roditelji, koji su se rado odazvali pozivu studenata te im se obratili sa par riječi zahvale.

– Što reći, dirnut sam činjenicom da su se studenti dubrovačkog kampusa RIT Croatia sjetili Marijana s kojim nemaju nikakav direktni odnos. Ovom gestom još jednom su pokazali brigu za pojedince u zajednici te se ja u Marijanovo ime i u ime cijele obitelji od srca zahvaljujem. Teško je naći riječi u ovakvim trenucima, teško je opisati ovaj osjećaj. Hvala još jednom na svemu i hvala što ste nas svojom pozitivnom energijom vratili u mlade dane – izjavio je gospodin Damir Ogresta.

Studenti kampusa u Zagrebu su pak odlučili pomoći udruzi Down Zagreb koja pomaže djeci sa Down sindromom. Ovogodišnjom aukcijom prikupilo se 10.500 kuna koje će udruga koristiti za terapije u bazenu za bebe s Down sindromom.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović