Aktualno

“Donacija otvorenog srca i široke duše”

bolnica donacija 01

Opća bolnica Dubrovnik dobila je deset tisuća dolara vrijednu donaciju humanitarne organizacije Croatian American Charitable Foundation (CACF). Četvrta je to donacija za redom ove organizacije.

Sanacijski upravitelj dr. Jerko Ferri Certić izrazio je zahvalnost na donaciji, istaknuvši kako je to velik poticaj da OB Dubrovnik bude još bolja i efikasnija.

Dr. Zenan Karamehmedović dodao je kako je riječ o donaciji koja je s vremenom postala tradicionalna.
– Nadamo se da će se ova konstruktivna suradnja nastaviti i dalje. Bilo kakva donacija je dobrodošla, a ova je dana otvorenog srca i široke duše i zahvaljujemo se na tome. Na nama je da ju upotrijebimo na mjestima koja su nam bitna – kazao je Karamehmedović.

Ranijih godina donacija je bila namijenjena segmentima dijagnostike i uređenja stacionara gdje je OB Dubrovnik bila najslabije opremljeni. Dosad je to bio Dječji odjel, koji se dijelom opremio, a za ovu donaciju odluka će se donijeti prema prioritetima.
– Sada imamo odjele koji su po dijelu opreme ugroženiji od Dječjeg odjela. Puno toga nam je prioritet, ali ćemo se na Stručnom kolegiju dogovoriti što nam je najžurnije. Uglavnom je riječ o dijagnostičkim metodama koje povećavaju standard medicinske zaštite i odnose se na ugrožene skupine – izjavio je Karamehmedović. Dodao je kako OB Dubrovnik ima stručan kadar, ali i kako je oprema skupa.

– Tu ne možete stati, jer ne možete kupiti opremu, a da je ne servisirate, obnavljate ili tehnički usavršavate. Mi to nastojimo pratiti i tako će biti i s ovom donacijom. Shvatit ćemo je kao sufinanciranje za nabavku opreme koju u ovom trenutku sredstvima kojima raspolažemo ne bismo mogli priuštiti – rekao je Karamehmedović, dodavši kako 'ako upalite svijeću, smanjujete potrebu za suncem'.

Tajnik društva Croatian American Charitable Foundation Ivica Glavinić izjavio je kako su donaciju ostvarili Hrvati i prijatelji Hrvata u New Yorku.

Pročitajte još

PRAVDA ZA KATU I STIPU Prosvjed sutra u 19 i 30 ispred zgrade suda

Dulist

KRAJ TOPLINSKOG VALA? Stiže promjena, najavljena nevremena, izdana upozorenja za tri regije

Dulist

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist