Aktualno

Don Jozo Njavro obilježava 50. obljetnicu svećeničkog ređenja

JOZO NJAVRO

Na blagdan apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja ove godine don Jozo Njavro, svećenik Dubrovačke biskupije na službi župnika župe sv. Andrije u Dubrovniku, obilježava 50. obljetnicu ređenja za svećenika.
Jozo Njavro je iz Donjeg Hrasna/Hercegovina, rođen je 2. lipnja 1937. od oca Nika i majke Božice Šutalo. Pučku školu završio je u Brštanici, gimnaziju u Dubrovačkom sjemeništu, a teološki studij u Zagrebu. Zaređen je u Dubrovniku 29. lipnja 1964. godine.
Prvu službu započeo u Ordinarijatu Dubrovačke biskupije kao arhivar Biskupske kurije, biskupov tajnik, te skrbeći za gradske crkve sv. Josipa, sv. Nikole i sv. Roka. Uz ta zaduženja jednu godinu pomagao je u župi Suđurađ, a potom i u Brgatu. Od ožujka 1968. upravljao je župom Vela Luka, a od 1978. je bio na službi u župi sv. Spasa u Mokošici. Iz Mokošice je ekskurirao župu Osojnik. U rujnu 1991. preuzeo je župu sv. Andrije na Pilama gdje je do danas na službi.
Zlatni jubilej misništva don Jozo će proslaviti u u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu u nedjelju, 29. lipnja u 11 sati, zajedno s još deset svećenika zlatomisnika iz raznih biskupija, a to su: Blaž Horvat, Josip Belavić, Antun Brajko, Božo Bulat, Marko Dujam, Tomo Majić, Frano Markić, Valentin Meštrić, Alojzije Petrović i Vinko Sedlaček. S njima će slaviti i dvojica biskupa: šibenski biskup mons. Ante Ivas i umirovljeni porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan.

Pročitajte još

Sigurnost prvašića na prvom mjestu: Savjeti za roditelje, vozače i djecu uoči početka školske godine

Dulist

Izdano narančasto upozorenje za Dubrovačku regiju zbog opasnog vremena

Dulist

Vjernici obilježili blagdan Male Gospe u znaku molitve

Dulist