Aktualno

Dominko Radić je spasio Australku prije 13 godina. Vratila se u Grad kako bi mu zahvalila

dominko radic

Naš sugrađanin Dominko Radić, umirovljeni dočasnik HRM-a koji je veliki broj puta spasio živote na području oko Grada, ovog je tjedna doživio nevjerojatan događaj. Susret za koji se teško mogu naći riječi i opisati ga. Ponovno se susreo s djevojkom koju je spasio prije 13 godina na Buži i vratio je u život. Danas je, kako kaže, udana žena i ima troje djece. Ona i njena obitelj došli su čak iz Melbournea kako bi mu zahvalili. Ispričao nam je detalje susreta.

-Kad nekoga spasim, ne pitam za imena i prezimena, niti dajem brojeve telefona. Zvala me turistička vodička i pitala me mogu li doći u 6 ura ispred crkve sv. Vlaha. Kad sam došao s kučkom, oko nje je stalo desetak stranaca. Prilazi mi jedna ženska, u bijelo obučena, u mene kučak se odmah nakostriješio! Skočila je na mene i počela me ljubiti. Nisam shvaćao što se događa, mislio sam da kamera snima… Pitali su me možemo li sjesti na piće, krenuli smo pričati. Počela me upoznavati sa svima, a njen suprug je plakao kao kiša. Rekao mi je: ‘Da vas nije bilo, sada ne bih imao djecu’. Počeo sam plakati… Dirnuo me taj osjećaj da ta djeca sjede tu radi mene. Ostali smo sigurno tri ure na piću, a uru vremena nisam znao gdje sam. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago – prepričava nam Radić taj, za njega, nevjerojatan događaj. Rekao je kako su upoznati s njegovim dosadašnjim djelima te da su ga pitali mogu li mu na koji način pomoći. On im se zahvalio i odbio pomoć.

-Rekao sam i da ću ja njima platiti piće. Znate kakvi smo mi. Da radim za solde, bio bih bogatun – govori nam kroz smijeh.

Vratio se unatrag 13 godina i prisjetio se tog kobnog dana na Buži.

-Kad je pala, pretrpjela je teške ozljede glave. Sjećam se da sam joj zamotao glavu. Mislio sam da je gotova. No, sreća je kad se predstavim, hitna dolazi odmah. Ne mogu reći pravu dijagnozu, ali rečem što je i objasnim – kazao je. Radić je u njeno ime zahvalio i djelatnicima hitne pomoći jer se bez njih, kako kaže, ovaj su sret ne bi ni dogodio. Zahvalio je djelatnicima OB Dubrovnik, kirurzima, medicinskim sestrama, anesteziolozima i svima koji su sudjelovali u spašavanju, kao i osoblju koja je prebacila u Italiju na daljnje liječenje.

Naglasio je i kako su ga njegovi novi prijatelji pozvali da dođe u Australiju, ali za sada ne može doći zbog privatnih obveza. No, mišljenja je kako bi mogao otputovati na daleki kontinent krajem godine, kad je u njih ljeto.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist