Crna kronika

DOLIJALI DUGOPRSTIĆI Jedan ‘operirao’ po plažama, drugi provalio u ugostiteljski objekt

policija mup vjezba 7

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik i Policijske postaje Ploče razriješili su proteklih dana ukupno četiri kaznena djela imovinskog kriminaliteta počinjena tijekom kolovoza na području Dubrovnika i Ploča.
Radi se o tri krađe počinjene na različitim plažama na području Dubrovnika za koje se sumnjiči 42-godišnji hrvatski državljanin.
Kaznenim djelima su oštećena dva strana i jedan hrvatski državljanin kojima je osumnjičeni krao torbe i ruksake s plaža na kojima su se kupali, na način da bi iskoristio njihovu nepažnju tijekom boravka u moru.
U prvom je slučaju francuskom državljaninu otuđio torbicu u kojoj su se nalazile putne isprave, osobne i bankovne kartice oštećenog i njegovog prijatelja, novac te ključevi apartmana i vozila. U drugom je slučaju od hrvatskog državljanina otuđio ruksak u kojem se nalazio novac nakon čega je ruksak u blizini plaže odbacio.
U trećem je slučaju od danskog državljanina otuđio ruksak u kojem se nalazio mobitel, bežične slušalice, osobni i bankovni dokumenti, ključevi od vozila i novčanik s novcem.
Osumnjičeni 42-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Policijski službenici Policijske postaje Ploče razriješili su kazneno djelo teške krađe, odnosno provale u ugostiteljski objekt u Pločama u noći s 18./19. kolovoza. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 53-godišnjak u objekt ušao nasilno kroz kliznu stjenku i otuđio novčanik u kojem se nalazilo 170, 00 eura pologa.
Pločanska policija je protiv osumnjičenog 53-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte još

PRIVEDEN DRŽAVLJANIN KOSOVA Zbog nesreće u Solinama u kojoj je poginula 45-godišnjakinja

Dulist

Alkoholizirani vozač bacao zapaljene opuške kroz prozor, kažnjen s gotovo 1500 eura

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE Poduzeto više od 1100 represivnih mjera

Dulist