Sport

DOKUMENTACIJA U IZRADI Ipak se kreće! Radit će se četiri staze za dubrovačke atletičare

ana perovic alamat MAIN

Ipak se kreće! – zapisali su iz Atletskog kluba Dubrovnik na temu atletske staze na lapadskom igralištu, koja će se, dodali su, raditi u postojećim gabaritima. Zaključak je to, naime, sastanka gradonačelnika Mata Frankovića s predsjednikom Hrvatskog atletskog saveza Ivanom Veštićem, čelnim ljudima dubrovačkog sporta te predsjednicom Atletskog kluba Dubrovnik Anom Perović Alamat. Upravo ona otkrila nam je više detalja.
-Sastanak je po meni završio konstruktivno. Staza bi se trebala početi raditi u postojećim gabaritima, u smislu da se na stadionu ništa ne ruši, već da se napravi dio potreban za dubrovačke atletičare, ali i građane. To su neke četiri staze, s odvodnjom i to bi nama uistinu pomoglo kao klubu da se možemo bolje pripremati za sva naša prvenstva, a i da Prvenstvo Dubrovnika koje održavamo svake godine u listopadu bude na normalnoj tartan stazi – ističe Perović Alamat.
Ne treba podsjećati kako dubrovački atletičari postižu zapažene rezultate unatoč činjenici što za treninge imaju samo 100 metara tartan staze, a potom moraju prijeći na šljaku.
-Zbog prelazaka na drugu podlogu, imamo velikih problema kod ozljeda i samog treninga tako da bi tartan staza, koja možda nije u cijelih 400 metara, bila idealna za dubrovačku atletiku – istaknula je te dodala kako je izrada projektne dokumentacije u tijeku te bi trebala biti gotova kroz 15 do 20 dana. Radi se na modificiranju već izrađenog projekta, a budući da je ranije napravljen i geodetski snimak, radovi bi mogli vrlo brzo i započeti te se atletičari nadaju kako bi do svibnja stazu konačno mogli i dobiti. Novac je osiguran u gradskom proračunu.
Nismo mogli ne dotaknuti se i toliko godina najavljivane Arene Lapad koja se planira graditi na mjestu današnjeg lapadskog igrališta. Pitali smo predsjednicu Atletskog kluba Dubrovnik je li se razgovaralo o tom projektu, odnosno o budućnosti dubrovačke atletike u slučaju realizacije tog projekta.
-O tome nije bilo riječi, samo o stazi na postojećem stanju – rekla je predsjednica kluba.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist