AktualnoUrednički izbor

ĐOKA, NANO I GOGE O MILU ‘Bio je jedan od najboljih hrvatskih pjevača’

dordina saulan

Tužna vijest o smrti glazbene legende Mila Hrnića pogodila je brojne naše sugrađane, među ostalim i one koji su kroz godine surađivali s njime. Jedna od njih je i dubrovačka pjevačica Georgina Saulan Đoka.

– Znala sam da je bio bolestan i da je bio na operaciji, ali me isto iznenadila vijest, kao što će svakoga u gradu. Bili smo u kontaktu u zadnje vrijeme. Rastužila me vijest… – ističe nam Đoka. Za njega će reći kako je bio ‘vrstan, kvalitetan i vrlo nadaren muzičar’.

-Bio je veliki osobenjak. Ono što je on zacrtao u glavi, to je moralo tako biti i nikako drukčije – rekla je.

doka saulan 8

S grupom Libertas i Hrnićem krenula je nastupati 1972. godine. Djelovala je u bendu sve do kraja 70-ih godina kad su se razišli.

-Bilo je to vrijeme kad se baš cijenila muzika i izvođači – naglasila je Đoka koja je ponovno počela surađivati prije 10-ak godina kad je s njime išla po turnejama.

‘Isplakao sam se…’
Nano Vlašić
, novinar i glazbenik ističe nam kako se jutros isplakao dok je u programu Radio Dubrovnika govorio da je umro Milo Hrnić.

Nano Vlasic

-Pustili smo njegovu pjesmu ‘Budi noćas mirno more’ i isplakali se svi. Milo je išao s mojim bratom u školu. Znam ga znači od malena. Zamolio sam ga da nam otjeva za emisiju ‘Radio kafana’ svoj čuveni hit i prilagodi ga, što je rado učinio pa smo dobili ‘U jednoj maloj tihoj kafani’. Kao DaRiva smo nekoliko godina surađivali, nastupali zajedno. Milo je pripremio album koji u dogovoru s Croatia Records čeka izdavanje. Bolest je na žalost bila jača, a nije to dočekao. Ali vjerujem da će svakako biti objavljen u spomen na njega. Milo je sigurno bio jedan od najboljih dubrovačkih i hrvatskih izvođača, vokala ikad. Izniman zabavljač i sjajan glazbenik – naglasio je.

‘Srce moje kucaj tiše’
Pjevačica klape Ragusa Goge Bonačić
također se jako rastužila kada je čula vijest da joj je prijatelj i kolega glazbenik umro.

goge robna kuca

-U mladosti smo često bili zajedno, družili smo se puno. Moj muž je čak jedno vrijeme s njim svirao. Žao mi je strašno. Ali što ćemo? To je život! Meni je najdraža Milova pjesma ‘Srce moje kucaj tiše’. Mnogi su to iza okušavali otjevat, ali sve su blijede kopije. Jedan je Milo. Toliko je tu još sjajnih pjesama, festivala… Dušom je baš pjevao.

Naslovna foto: Privatna arhiva Đorđina Saulan

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist