Zanimljivosti

DOGODILO SE U DUBROVNIKU ‘Većina se s medenog mjeseca vrati s magnetima, a mi – s trojkama’

trudnica trudnoca1

Teško je vjerovati da bi se moglo ponoviti ono što se dogodilo bračnom paru iz Dublina. Prvoga dana Nove godine postali su roditelji. Annmarie Byrne-Ryan rodila je identične trojke koje je začela prirodnim putem za što je vjerojatnost jedan prema milijun. Trojica dječaka koji još nemaju ime, rođena su nešto prije podneva u bolnici Rotunda u Dublinu. Presretni roditelji Annmarie Byrne-Ryan i David Ryan ističu da je trudnoća bila posve neočekivana, kako prenosi Jutarnji list.

Annmarie je imala termin 8. siječnja, ali su došli u bolnicu nakon što je njezin vodenjak pukao u ranim jutarnjim satima Nove godine. Priznaje da je bila šokirana kada je čula da je trudna s trojkama.

– Nismo uopće planirali trudnoću. Vjenčali smo se krajem travnja i u svibnju otišli na medeni mjesec u Dubrovnik. Većina ljudi se vrati s magnetima za frižider, a David i ja smo se vratili s trojkama – ispričala je Annmarie za irske medije.

– Ja imam samo jedan jajnik jer su mi drugi odstranili na operaciji kada sam imala 18 godina. Tako da su i liječnici bili začuđeni. Doista smo sretni, bit će teško, ali imamo ogromnu podršku u obitelji – izjavila je majka trojki.

Ravnatelj dublinske bolnice Fergal Malone ističe da se samo 10 posto trudnoća s trojkama dogodi spontanim začećem. Annmarie i David već u obitelji imaju tete čuvalice. Stariju djecu iz prethodnih brakova, David ima sina Jordana, a Annmarie Shaunu, oboje su 18 godina. Zajedno imaju Masona, koji je napunio dvije godine.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Svečano zatvoren 52. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1919. Rođen slikar Antun Masle

Dulist

Polaznici ovotjednih radionica STEM ljeta u ZTK izrađivali 3D modele

Dulist