Aktualno

“Događaji u Vukovaru su silovanje demokracije”

bulic bajac

Dubrovački branitelji planiraju odlazak u Vukovar kako bi pružili potporu građanima toga grada koji su protiv čirilićnih natpisa na ulicama.

– Čekamo stožer da nam se javi, no ne mogu vam još točno reći kad idemo, koliko nas ide i s čime – rekao nam je predsjednik HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije Vitomir Bajac.

– Ovo što se događa u Vukovaru je silovanje demokracije. U Zagrebu smo na prosvjedu tražili da se utvrdi točan broj Srba. Mislim da ih nema ni 20 posto. Jedna trećina ih je fiktivno prijavljena. Naša Vada je počela čistiti evidencije svih osoba iz BIH-a koje su prijavljene po Dalmaciji. Ne znam zašto se to ne radi i tamo – dodao je Bajac zaključivši:
– Ovo je silovanje demokracije i nastavak agresije na Vukovar.

Isto nam je potvrdio i predsjednik Županijske organizacije Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora Zdenko Bulić.
– Nastojimo se organizirati, i upravo čekam odgovor naših udruga. Mi smo gradovi prijatelji, to su naši suborci i prijatelji i mislim da smo im dužni pomoći u smislu davanja podrške – dodao je Bulić naglasivši:

– Pretužno je bilo što komentirati vezano za najnovija događanja u Vukovaru. Zamislite da se tako nešto dogodi u Dubrovniku – zaključio je.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist