Grad

Dođite i upoznajte se s radom nove Udruge edukacijskih rehabilitatora ‘eDUreh’

edureh

Entuzijastična grupa edukacijskih rehabilitatora iz Dubrovnika osnovala je strukovnu udrugu ‘eDUreh’. Primarni cilj Udruge jest aktivan rad na prepoznatljivosti edukacijsko – rehabilitacijske struke na lokalnoj razini, podizanje svijesti i edukacija sugrađana o potrebi izgradnje mreže kvalitetne podrške za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji te osobe s invaliditetom, međusobna podrška stručnjaka i transdisciplinarno djelovanje na lokalnoj razini. Navedeno se planira provoditi kroz organizaciju predavanja, radionica, skupova, medijskog istupanja na različite aktualne teme vezane uz struku, rad na projektima i suradnje sa srodnim strukama te brojne druge aktivnosti.

Vjerodostojnost i stručnost ove udruge, ističu, dodatno potvrđuje činjenica da su svi njeni članovi ujedno i aktivni članovi Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora (HKER), pa je i Statutom Udruge moguće učlanjenje samo ovlaštenih edukacijskih rehabilitatora s djelovanjem na području Dubrovačko-neretvanske županije.
-Dubrovnik u svakodnevnim razgovorima često znamo usporediti sa ‘zadnjom rupom na svirali’ i vrlo često budemo u pravu. Svi se svakodnevno susrećemo s brojnim poteškoćama izoliranosti i udaljenosti od velikih centara, a tako i od usluga potrebnih za svakodnevni život. No ovoga puta donosimo vam jednu novost, koja vjerujemo donosi novu dozu optimizma na krajnjem jugu. Bar za jednu manju i često zakinutu društvenu skupinu, skupinu djece i odraslih s poteškoćama te osobama s invaliditetom – kazali su iz eDUreh-a.
Edukacijski rehabilitatori su stručnjaci koji obavljaju reguliranu, edukacijsko-rehabilitacijsku djelatnost u cilju unapređivanja funkcionalnih sposobnosti i razvoja individualnih potencijala djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom, njihovog stjecanja akademskih i socijalnih znanja i vještina, profesionalnog osposobljavanja/ rehabilitacije, unapređenja životnog okruženja i kvalitete života. Edukacijski rehabilitatori rade sa svim dobnim skupinama u sustavu odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja, civilnog sektora te privatnoj praksi.

Prva u nizu aktivnosti je skup ‘Obilježavanje mjeseca potpomognute komunikacije’, u ponedjeljak 28. listopada 2024. u Studentskom centru Dubrovnik s početkom u 18:30 sati. Tom prigodom će se javnosti predstaviti misija i vizija Udruge ‘eDUreh’, pozvati kolege na učlanjenje te održati tri predavanja na temu augmentativne i alternativne komunikacije.
-Pozivamo vas da nam se pridružite i sudjelujete u razmjeni znanja i iskustava koja će pridonijeti daljnjem razvoju profesionalnih vještina te osnažiti zajednicu u pružanju podrške osobama kojima je ovaj oblik podrške prijeko potreban – poručili su iz eDUreh-a.

Banner 300x250 DU 1

Radi ograničenog broja sudionika, prijavu na skup je potrebno izvršiti putem linka.

Pročitajte još

Tko je u ponedjeljak i utorak bez struje?

Dulist

Franković povodom Godine UNESCO-ve svjetske baštine poručuje: “Zaštita kulturnog naslijeđa nije samo obveza prema prošlosti, ona je i zavjet budućnosti”

Dulist

UTRKA S POGLEDOM Dubrovnik Spartan Trail spojio sport, prirodu i kulturu

Dulist