DuList IN

Dočekajte ljeto na Srđu uz Anu Rucner

rucner059

Pripreme za 4. Festival „Ana u Gradu“ u samoj su završnici. Ana Rucner s kolegama glazbenicima marljivo priprema dva koncerta za ovogodišnji vikend festival, poznat po dočeku ljeta u svitanje i svojoj humanoj dimenziji u korist djece.

Program ovogodišnjeg festivala započinje u petak, 20. lipnja u 20:30 sati na jednoj od najljepših dubrovačkih pozornica – Parku Orsuli. Koncert pod nazivom „Passion & Tango“ na kojem će nastupiti Ana Rucner na violončelu, Peter Soave na harmonici te gudački kvartet Rucner. Koncert je humanitarnog karaktera i namijenjen je djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Vukovara, koji su inače štićenici Dječjeg doma Sv. Ana iz Vinkovaca. U Republici Hrvatskoj trenutačno živi više od 1450 djece koja odrastaju u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U ustanovama borave do završetka srednje škole kada na neko vrijeme odlaze u „stambenu zajednicu“ te nakon toga – bez pomoći obitelji, novca i zaposlenja – moraju početi samostalan život i u vrlo nježnoj dobi suočiti se s nizom egzistencijalnih pitanja s kakvima se i većina odraslih teško nosi.

U suradnji sa zakladom „Vaša pošta“, Ana Rucner kroz koncert „Passion and Tango“ želi osvijestiti te prikupiti što više polica za štićenike ovog doma u Vinkovcima. Zaklada je osnovana s općekorisnom i dobrotvornom svrhom pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na način da se za vrijeme djetetovog boravka u instituciji na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6.000 eura. Iznos s police štićeniku se isplaćuje u trenutku kada napušta dom i započinje samostalan život, tako da kroz svojevrsnu rentu, u razdoblju od dvije – tri godine, dok ne pronađe posao, ima riješenu osnovnu egzistenciju – troškove stanarine i režija.

Ulaznice za humanitarni koncert “Passion & Tango” po cijeni od 50,00 kuna mogu se kupiti u agenciji Dubrovnik PartneR, Vukovarska 26 (Pemo centar IV kat) svakim radnim danom od 09-16 sati, te u petak, 20. lipnja u Parku Orsula od 19:30 sati.

U subotu, 21. lipnja, u 5 sati ujutro pod nazivom Pozdrav ljetu, na rasporedu je najprepoznatljiviji koncert festivala Ana u Gradu . Koncert je to na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, koji započinje u samo svitanje točnije, oko 5 ujutro u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu, a koji bez obzira na neobičnu satnicu privuče mnoštvo sugrađana i gostiju Dubrovnika. Ovu godinu ljeto će pozdraviti Ana Rucner na violončelu i Peter Soave na harmonici, kojemu je ovo već drugo gostovanje na festivalu Ana u Gradu. Ulaz na koncert je besplatan, a Ana poziva sve sugrađane i goste Grada da dočekaju i pozdrave ljeto zajedno s njom na Srđu. Koncert „Pozdrav ljetu“ Anin je poklon Dubrovčanima i gostima Grada.

Autobusi Libertasa vozit će po posebnom voznom redu na Srđ s nekoliko lokacija u Gradu po cijeni od 30,00 kuna za povratnu kartu:
04,00 sata polazak s autobusnog kolodvora Dbk. sa zaustavljanjima:
04,05 sati autobusna stanica – Grawe centar
04,10 sati autobusna stanica – Villa Čingrija – Boninovo
04,15 sati autobusna stanica – Pile

06,30 sati povratak sa Srđa sa zaustavljanjima:
autobusni kolodvor, Grawe, Boninovo, Pile

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist