Sport

DOČEK VATRENIH Zagreb planira doček ako osvojimo Ligu nacije

vatreni docek zagreb 8

Grad Zagreb u razgovorima je s vladom oko organizacije dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića. No doček će organizirati samo ako Hrvatska u finalnoj utakmici u nedjelju osvoji titulu, piše Index.

– Grad Zagreb je u razgovorima s Vladom RH oko organizacije dočeka hrvatske nogometne reprezentacije te će u slučaju osvajanja Lige nacije, kao i nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2022., zajednički snositi troškove – rekli su za Index iz Grada.

Hrvatska u nedjelju od 20:45 igra finale Lige nacija protiv Španjolske. U slučaju osvajanja Lige nacija, ovo bi bio treći doček hrvatskih reprezentativaca u posljednjih pet godina. 2018. godine dočekani su nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji i osvojenog srebra, 2022. godine dočekani su nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i osvojene bronce, a hoće li doći do dočeka 2023., znat će se u nedjelju.

Vatrene je 2018. godine, nakon osvojenog srebra na SP-u u Rusiji, na Trgu bana Jelačića dočekalo više od pola milijuna ljudi, dok je, usporedbe radi, Francuze u Parizu te iste godine dočekalo oko milijun ljudi. Pariz, usput rečeno, ima 2.2 milijuna stanovnika, a Zagreb nešto manje od 800 tisuća, no u Zagreb se tada sjatila čitava Hrvatska i bilo je uistinu spektakularno.

Zlatko Dalić je na Trgu zaplakao, a igrači su ga bacali u zrak, dok je Modrić bakljom predvodio navijanje do Trga, pri čemu mu je klicalo više od 200 tisuća ljudi.

 

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist