Sport

DOČEK POBJEDNIKA UZ BAKLJADU ‘Nije Orsanov Dubrovnik još za staro željezo’

orsan dubrovnik jedrenje susac 20

Klupski krstaš ‘Dubrovnik’, pobjednik regate ‘Sušac 100×2’ spektakularno je dočekan u Orsanu uz bakljadu i veliki pljesak. Denis Vukas i Ivo Kvestić pobijedili su u konkurenciji 52 broda, na ruti dugoj 100 NM, od Splita oko pučinskog otoka Sušca i nazad u Split, za što im je trebalo 22 sata, 24 minute i 49 sekundi jedrenja. Pobijedili su po realnom i korigiranom vremenu.

Po dolasku u Orsan, Ivo Kvestić istaknuo je kako je ovo bila teška regata s velikom konkurencijom.

-Svi imaju isti cilj, ali samo jedan je pobjednik. Nama je ovaj put upalilio u svim kategorijama tako da smo donijeli hrpu plaketa, pehara – rekao je Kvestić napomenuvši kako unatoč tome što na regatama sudjeluju novi, brzi i konkurenti brodovi, Orsanov klupski brod još ima puno toga za reći.

-I ovaj put smo pokazali kako nije ovo još za staro željezo – rekao je.

Denis Vukas rekao je kako je većinom bio lagani vjetar, na startu lagani zapadnjak sve negdje do Brača.

-Noć je pokazala da je nepredvidljiva te smo po laganim vjetrićima dogurali do Brača. Kad je svanulo, čekali smo južni vjetar koji je bio po prognozi, ali nismo ga dočekali. Po laganoj bunaci uspjeli smo doći do cilja i obraniti vodstvo – rekao je Vukas.

Ova regata je specifična jer se jedri na brodovima krstašima sa samo dva člana posade, a takva je i regata Sveti Nikola, na kojoj je također pobijedio Orsanov Dubrovnik.

-Takva je i regata sv. Nikola od Splita do Komiže. Postala je popularna ova klasa u dvojcu, no nije ovo nova regata, jedri se već 20 godina. No, za sljedeću Olimpijadu je svjetski olimpijski odbor napravio klasu za dvojce, ali s miješanom posadom. Tako da je u Hrvatskoj već formirano nekoliko miješanih posada kao što su Ivica Kostelić i Petra Kliba i oni pretendiraju za sljedeću Olimpijadu. Ovo je bio svojevrsni test tako da će ubuduće biti dosta popularna ova klasa – rekao je Vukas.

-Ivo i ja funkcioniramo dobro, dobar smo tim, odrađujemo sve poslove na brodu odlično, a brod je siguran, čvrst, brz i pouzdan. Možemo sa sigurnošću po svim uvjetima nas dvojica jedriti to je velika prednost – zaključio je Vukas.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist