Županija

DOBROSLAVIĆ: Županijska skupština Deklaracijom će izraziti stav o velikosrpskim posezanjima i projektima koji nas ugrožavaju

otvaranje rive kalamota 129

Najvažnija točna na sjednici Županijske skupštine po meni će biti Prijedlog Deklaracije o zaštiti baštine, prometnim i ekološkim izazovima Dubrovačko-neretvanske županije koja će odraziti stav Skupštine o velikosrpskim posezanjima za dubrovačkim književnicima, a odnosit će se na projekte Gornjih horizonata i Zračne luke Trebinje koji predstavljaju ugrozu za naše područje i naglasit će još jednom nužnost brzog i kvalitetnog prometnog povezivanja i nakon završetka Pelješkog mosta autocestom do Dubrovnika i brzom cestom do Zračne luke Dubrovnik te brze ceste od Brijeste do Perne – komentirao je ove srijede župan Nikola Dobroslavić prilikom otvorenja nove rive na Kalamoti Deklaraciju koja je najavljena za sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak.

Naglasio je kako su upravo navedeni projekti oni koji će biti naglašeni u ovoj Deklaraciji za koju očekuje da će je županijski vijećnici jednoglasno podržati. U utorak je, istaknuo je župan, održan međustranački sastanak te je prijedlog Deklaracije predstavljen vijećnicima.

-Imamo općenito potvrdu za takav tekst Deklaracije, možda ćemo još pojedine detalje utvrditi do početka sutrašnje skupštine. Očekujem da će Deklaracija biti jedno upozorenje svima, a i obavijest našim sugrađanima što Županijska skupština misli u ovoj situaciji u kojoj se županija nalazi o onome što smatramo prijetnjom – rekao je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist