Županija

DOBROSLAVIĆ KRISTIĆU ‘Smanjenje obuhvata golfa na Srđu nema veze s odlukom Gradskog vijeća’

zupanijska skupstina06

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je na svojoj zadnjoj sjednici deklariralo ništetnost ugovora za koncesiju s tvrtkom Razvoj Golf za tvrđavu Imperijal. Tim činom je ispravljena povijesna nepravda, a ostala je druga, nezakonito proširenje obuhvata golfa sa 100 na 310 hektara. Kada ćete vratiti obuhvat u zakonite gabarite? – pitao je vijećnik Maro Kristić župana Dobroslavića tijekom vijećničkih pitanja na 16. sjednici Županijske skupštine.

-Vjerujem da je Grad Dubrovnik imao dobre razloge i da je odluka dobra. To je ipak drukčija situacija nego što je obuhvat golfa na Srđu. Ne možemo povezivati te dvije stvari. Odnose se na istu tvrtku, ali su posve različite. Nije nezakonito proširenje građevinskog područja na Srđu, ono je prošireno u ispravnoj proceduri. Može se uvijek postaviti pitanje može li se izmjenama i dopunama Prostornog plana to izmijeniti. O tome možemo razgovarati. Treba uzeti u obzir sve ono što se kroz te izmjene dogodilo i koliko to može imati utjecaja na poslove investitora koji je tamo uložio određena sredstva. Moj je stav da je neprimjerena tužba koju je Razvoj golf pokrenuo protiv Hrvatske, ali to se ne može dovoditi u vezu s njihovim interesima koji su legitimni – odgovorio je Kristiću župan Dobroslavić.

-Nije sporno da je obuhvat na Srđu nezakonit, to je napravila osoba koja nije za to imala ovlasti. Pitanje je mogućnosti i hrabrosti hoćemo li ga smanjiti. Riječ je o tvrtki koja reketari. Došao je trenutak akda moramo presjeći kao i Gradsko vijeće. To su dva ista posla. Tvrđava Imperijal je trebala poslužiti kao recepcija luksuznom resortu. Molim vas da vijećnicima što prije predložite smanjenje obuhvata – dodao je Kristić, a župan Dobroslavić je rekao kako nije nezakonito proširen obuhvat na Srđu.

-Nemojte se koristiti neistinitim tvrdnjama. Sud je potvrdio da je procedura uredna – naglasio je Dobroslavić.

 

Pročitajte još

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist