Županija

DOBROSLAVIĆ ‘Izvođač radova na Pelješkom mostu mogao bi tražiti produljenje rokova’

zupanijska skupstina19

Sigurna kuća, kašnjenje radova na Pelješkom mostu, Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu, tragedija u HE Dubrovnik dio su pitanja koje su vijećnici postavili županu Dobroslaviću na 16. sjednici Županijske skupštine koja se ove srijede održava u Orašcu, u Dubrovačkim vrtovima sunca.

Vijećnika Tomislava Batura zanimalo je postoji li sigurna kuća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a župan mu je odggovorio kako ona postoji te kako je na raspolaganju Centrima za socijalnu skrb.

Batur je župana pitao i hoće li kasniti radovi na izgradnji Pelješkog mosta, ali i pristupnih cesta, a Dobroslavić mu je odgovorio kako je došlo zbog manjih kašnjenja u radovima zbog nemogućnosti dovođenja dijelova konstrukcije mosta iz Kine. Župan je istaknuo i kako se očekuje da će pristupne ceste biti završene u roku, nekoliko mjeseci nakon dovršenja mosta. Dodao je i kako se očekuje da će izvođač radova na Pelješkom mostu tražiti produljenje rokova.

Vijećnik Ivan Margaretić dotaknuo se sumnje koju je gradski vijećnik Željko Raguž na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izrazio oko kompetentnosti vodstva Turističke i ugostiteljske škole u realizaciji Centra kompetentnosti. Pitao je u kojoj je fazi projekt te kakav je stav županije po pitanju sposobnosti vodstva škole?

-To je vrijedan i skup projekt. Radi se o vrlo važnom projektu za daljnji razvoj turizma u županiji. To je novi centar koji bi služio nadogradnji školovanja u ugostiteljskim školama. U njega su uključeni i drugi gospodarski subjekti. Ne bih se složio s ocjenom vijećnika Željka Raguža o kompetentnosti vodstva škole. Preksutra će se potpisati ugovor za financiranje s ministarstvom za ovaj projekt – odgovorio je župan.

Vijećnika Margaretića zanimalo je i hoće li županija s obzirom na situaciju s krizom uzrokovanom koronavirusom i iduće školske godine nastaviti s financiranjem nabavke radnih materijala za sve osnovnoškolce?

-Županija će financirati nabavku radnih materijala i u idućoj školskoj godini. COVID nas jest pogodio, ali imamo plan kako izaći bez većih ožiljaka – rekao je Dobroslavić.

Vijećnika Marinka Pažina i Davora Penića zanimalo je što će biti s ugovoreno linijom Lastovo-Korčula-Dubrovnik, hoće li ona biti sezonska, a Penić je istaknuo kako je riječ o ‘predizbornom triku Vlade’.

-U Korčuli je operativna riva kratka da bi na nju stala tri broda, nema šanse da stane i Lastovo u njoj noćiti – rekao je vijećnik Penić, a župan mu je odgovorio kako nije riječ o predizbornom triku.

-Što smo rekli to smo i napravili i ide dnevna brzobrodska linija. Ići će i proširenje rive, ali nakon što pokrenemo liniju. Ja vjerujem svojoj Županijskoj lučkoj upravi i njihovoj procjeni – odgovorio je župan Dobroslavić.

Vijećnica Kristina Ćurćija pitala je župana hoće li se osigurati 1000 kuna hrabrim medicinskim radnicima koji su se borili protiv pandemije koronavirusa, ali i je li našao vremena posjetiti Domus Christi i Dom za starije i nemoćne Dubrovnik čiji su pojedini štićenici i djelatnici također bili oboljeli od koronavirusa.

Župan Dobrosalvić joj je odgovorio kako zdravstveni radnici zaslužuju svaku pohvalu, da je županija brinula o domovima, ali da zbog situacije s koronavirusom nisu mogli ići u posjet.

Pročitajte još

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist