Politika

DOBROSLAVIĆ I BAČIĆ ‘Kolinda Grabar – Kitarović zaslužuje drugi mandat. Ima sve kvalitete predsjednice’

bacic dobroslavic

Hrvatska će u nedjelju, 5. siječnja, sedmi put birati predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske. U drugom krugu izbora ‘bitka’ će se voditi između SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, pod brojem jedan te HDZove kandidatkinje Kolinde Grabar – Kitarović koja će se na glasačkom listiću nalaziti pod brojem dva. Kampanja se već odavno zahuktala, a za ovaj broj DuLista predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, ujedno i saborski zastupnik Branko Bačić te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić odgovorili su nam zbog čega smatraju da je Kolinda Grabar – Kitarović najbolja kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske te zbog čega bi građani trebali glas dati njoj, a ne SDP-ovu Zoranu Milanoviću.

U drugom krugu izbora ‘bitka’ će se voditi između SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, pod brojem jedan te HdZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar – Kitarović koja će se na glasačkom listiću nalaziti pod brojem dva

Bačić: ‘Uspješno je promovirala Hrvatsku’
— Svoj glas dat ću Kolindi Grabar – Kitarović jer je bolji kandidat, jer je kao predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH, u svom mandatu ispunila zadaće koje su joj Ustavom Republike Hrvatske utvrđene! I prije svega jer je kao predsjednica Republike Hrvatske dala izniman doprinos u zaštiti nacionalnih interesa i inicijativama za demografsku obnovu Hrvatske! Nadalje, kao vrhovna zapovjednica vratila je dignitet Hrvatskoj vojsci i dostojanstvo hrvatskom vojniku te je vratila Hrvatsku vojsku u Vukovar, Sinj, Ploče, Varaždin i Pulu! Svoj glas dat ću Kolindi Grabar – Kitarović jer je kao predsjednica RH sukreirala vanjsku politiku prema kojoj je međunarodni položaj Hrvatske na najvišoj razini od uspostave naše samostalnosti! I svakako, svoj glas dat ću Kolindi Grabar – Kitarović jer je kao predsjednica RH svojim odlukama u proteklih pet godina uspjela uspostaviti usklađeno djelovanje svih sastavnica državne vlasti! – istaknuo je Branko Bačić.

Dodao je i kako će njegov glas poći Kolindi Grabar – Kitarović jer je ‘kao predsjednica RH svojim radom, pristupom i ponašanjem na međunarodnim političkim, gospodarskim kulturnim događanjima i sportskim natjecanjima iznimno uspješno promovirala Republiku Hrvatsku i time postala hrvatski brend na globalnoj razini’.

Ne Milanoviću
Bačić je nadalje istaknuo kako svoj glas neće dati Zoranu Milanoviću i to ne samo jer je prema njemu ‘Hrvatska slučajna država’, jer su u koloni sjećanja u Vukovaru nepristojni ljudi i ne samo zato jer je rekao da se u Kninu na Dan pobjede ne slavi Oluja nego uspomena na SAO Krajinu!’

— Prije svega, svoj glas neću dati Zoranu Milanoviću jer neuspješan premijer ne može biti uspješan predsjednik! Jer nas je zadužio više od 70 milijardi kuna, a niti jednog se projekta Vlade iz njegova mandata ne možemo prisjetiti! Mi u Dubrovačkoneretvanskoj županiji pamtimo njegov premijerski mandat. Ne po dobru! Po njemu su Veliki i Mali škoj u Malostonskom zaljevu, dva kamena oko kojih se ozbiljne države ne prepiru pa ih valjda možemo prepustiti susjednoj državi? Pelješki most je, po Zoranu Milanoviću i njegovoj Vladi, trebao naći supstitut u trajektnoj vezi Komarna – Brijesta. Trasa autoceste do Dubrovnika, kako je utvrdio u Cavtatu, a poslije i na konferenciji u Berlinu, nije opravdana kroz hrvatski teritorij, kako je to u svim našim prostorno-planskim dokumentima ucrtano, već kroz teritorij Bosne i Hercegovine? – rekao je Bačić naglasivši kako ‘takvu politiku i takav odnos prema Hrvatskoj i Dubrovačko -neretvanskoj županiji ne može i neće podržati!’

Dobroslavić: ‘Vratila je dignitet Hrvatskoj vojsci’
— Zato nastavimo put koji smo započeli! Nastavimo graditi Hrvatsku koju želimo i zaslužujemo! I glasujmo za Kolindu Grabar-Kitarović! – zaključio je Branko Bačić. Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je pak kako Kolinda Grabar – Kitarović zaslužuje novi mandat iz više razloga, a ponajprije stoga što je svoj prvi mandat odradila odlično, uspješno predstavljajući Hrvatsku te jer je imala odlične odnose s državnicima iz cijeloga svijeta što je ‘iznimno važno za Hrvatsku’.

— S Vladom je zajedno radila na pozicioniranju Hrvatske u Srednjoj Europi, gdje i pripadamo, a ne na tzv. Zapadnom Balkanu. Kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga zaslužna je za vraćanje digniteta Hrvatskoj vojsci. Nadalje, ona ima kvalitete za okupljanje, a ne razdvajanje što mora imati hrvatski predsjednik/predsjednica – pojasnio je župan istaknuvši kako njezin protukandidat Milanović nema ove kvalitete, već dijeli i svađa, što ‘ne mogu dopustiti’.

— Sjetimo se samo kako nas je zbog ‘Lex Perković’ posvadio s Njemačkom i Angelom Merkel. Na čelu Vlade nije razumio i opstruirao je sva tri strateška cilja ove Županije: bio je protiv Pelješkog mosta, bio je protiv statusa županije i za regiju sa sjedištem u Splitu, kao i protiv autoceste do Dubrovnika. Njegov plan bio je da putujemo prema Zagrebu, slikovito rečeno, preko Trebinja. Zato ne može dobiti naš glas, naš glas ide Kolindi Grabar-Kitarović, ona zaslužuje još jedan petogodišnji mandat – zaključno je istaknuo župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

NOVA DRAMA U DOMOVINSKOM POKRETU “Ova stranka više ne postoji, radi se o primitivnoj bandi”

Dulist

Mišo Krstičević odlazi s dužnosti gradonačelnika Ploča, grad će voditi Ivan Marević

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist