Grad

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

c bazen090

Centar za pružanje usluga u zajednici će se, od realizacije projekta na Žarkovici, privremeno smjesti u prostore gruškog bazena. Potvrdio je to ovog ponedjeljka gradonačelnik Mato Franković. Govorio je, naime, o budućim sadržajima koji se trebali smjestiti unutar gradskog bazena kao što su Muzej vaterpola, smještajni kapaciteti, ali i spomenuti Centar.
-Projekt Muzeja ide svome kraju i vjerujem da ćemo skoro moći svjedočiti samoj realizaciji. Kako je bazen podijeljen na dvije sekcije, jedna koja je pripadala bivšem hotelu u budućnosti će biti Centar za osobe s posebnim potrebama, a u drugom dijelu uredit ćemo prostore gdje ćemo osigurati smještajne kapacitete za sve gostujuće sportaše, odnosno one koji tijekom godine borave na području Dubrovnika. Tu mislimo i na potrebe košarke, nogometa prije svega jer znamo da klubovima jedan značajan dio sredstava otpada upravo  na smještaj sportaša koji dolaze u naš grad baviti se bilo kojim od sportova kroz natjecateljski proces – objasnio je gradonačelnik te dodao kako će se na taj način dodatno oplemeniti i staviti u funkciju ovaj prostor.
-Iznimno je važan projekt Centra. Vlada RH je putem resornog ministarstva prije nekoliko mjeseci osnovala samu instituciju koja se službeno zove Centar za pružanje usluga u zajednici. Imenovali su privremenu ravnateljicu (Silva Capurso, op. a.) i Upravno vijeće i sad je potreban prostor za početak rada. Krajnji cilj je izgradnja Centra sa smještajnim kapacitetom na području Žarkovice za što smo izradili idejno rješenje. Nadam se da ćemo vrlo skoro dobiti dugo iščekivano pozitivno mišljenje UNESCO-a kako bi mogli započeti s realizacijom. Ključno je da se osnovala ustanova koja je iznimno bitna jer nam je trebala ta formalno pravna institucija koja bi u konačnici i vodila brigu o cjelokupnom projektu – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist