Aktualno

DJEČJI VRTIĆ ‘PALČICA’ Napreduju radovi nadogradnje, izgrađeni temelji novog objekta

Palcica travanj2018 2

Radovi na rekonstrukciji i nadogradnji dječjeg vrtića Palčica započeli su početkom veljače, a na gradilištu su nakon radova na rušenju i iskopu izgrađeni temelji novog objekta. U tijeku je izvedba temeljne kanalizacije i zasipavanja, a već u utorak pristupit će se betoniranju podne ploče objekta. Prva stropna ploča očekuje se već kroz tri tjedna.

Podsjetimo, rekonstrukcija i nadogradnja Palčice prva je značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću kojom gradska uprava napušta dosadašnju praksu najma neadekvatnih i raštrkanih prostora te pokreće gradnju potpuno novih i nadogradnju postojećih objekata s konačnim ciljem ispunjena pedagoških standarda.

Investicija je ukupno vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om, a uključuje dogradnju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu predviđeno igralište. U okviru investicije izvest će se i novi pristupni put s Ulice Iva Vojnovića s parkiralištem, kao i novo krajobrazno uređenje.

Dječji vrtić ‘Palčica’ dobit će osam novih odgojno-obrazovnih grupa. Naime, u novoizgrađenom dijelu predviđene su četiri grupe za djecu jasličke dobi te četiri za djecu vrtićke dobi (ukupno 116 djece), dok će se sveukupni kapacitet novog vrtića popeti na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa, što je u skladu s državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Radove izvodi zajednica ponuditelja sastavljena od tvrtki Lapad graditelj, Apsida inženjering, Adi tehnika, Cvijeta nekretnine uz nadzor tvrtke IGH.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist