Sport

DIVLJA LIGA Fun H20 Mlini i Porporela pobjednici polufinalnih susreta

Divlja liga 24 polufinale

Odigrano je polufinale Divlje lige na Bellevueu.  S početkom u 17 sati polufinale su otvorili FUN H2O Mlini – Plaža Bellevue, a zatim od 18:10 sati Porporela – Kokoti.

Fun H2O ulazi u još jedno finale nakon boljeg izvođenja peteraca protiv Plaže Bellevue, rezultatom 11:9, dok je Porporela pobijedila Kokote rezultatom 4:3.

Strijelci u redovima Fun H2O Mlini bili su Mato Miloslavić s pet pogodaka, Toni Paskojević s dva pogotka te Nikola Grbić s jednim. Za Plažu Bellevue golove su postigli Luka Kirigin (6) te po jedan gol Orsat Milić, Petar Alamt i Vedran Corak.

U redovima Porporele Mavro Frančić postigao je dva gola dok su Miran Bilić i Ivo Ucović postigli po jedan gol. Za Kokote pogotke su ostvarili Jure Čučka s dva pogotka i Ivica Dudždević s jednim.

FUN H2O Mlini su najuspješnija momčad posljednjih deset godina. Od 2013. godine igrali su u šest finala, a titulu su osvojili 2014. i 2017. godine. Plaža Bellevue se po prvi put našla među četiri najbolje ekipe, dok su Porporela i Kokoti prošlogodišnji finalisti. U finalu prošle godine Porporela je pobijedila čime su osvojili svoj treći naslov u povijesti. Kokoti su igrali u zadnja dva finala, a prvaci su postali 2022. godine pobijedivši FUN H2O Mlini.

Tri od četiri ovogodišnja polufinalista već su igrala u finalu i osvojila naslove. FUN H2O Mlini teže svom sedmom finalu, Porporela šestom, Kokoti trećem uzastopno, dok Plaža Bellevue traži svoje prvo finale.

Finalni dan održat će se u Portu, u četvrtak, 29. kolovoza.

Pročitajte još

RUTOVIĆI OPEN 2024. I ove godine humanitarni prihod skupili za dječji dom Maslina

Dulist

Roko Sikirić novi predsjednik Europske odbojkaške federacije

Dulist

LAPAD RUN Trčite ili hodajte za oboljele od raka dojke

Dulist