Sport

DIVLJA LIGA 2016. Prijave još samo danas do 20 sati!

divlja liga 2015 44

Još je ostao jedan dan za prijavu momčadi za nastup u 33. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu.

Prijave se zaključno primaju danas do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy). Kvalifikacije neće početi prije petka, 8. srpnja. Glavni turnir bi trebao početi 16. srpnja, a finale u Portu bi se trebalo odigrati 30. srpnja. U tijeku su i prijave terena za odigravanje utakmica ovogodišnje Divlje lige.

Podsjetnik, u glavnom turniru Divlje lige 2016. igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine.

Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima osam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih osam mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija. Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije.

S obzirom na prošlogodišnji plasman, mjesto u glavnom turniru imaju sljedeće momčadi: Kamen Mali (prvak, nositelj skupine A), Penatur (finalist, nositelj skupine B), Palace (treće mjesto, nositelj skupine C), Kokoti (četvrtoplasirani sastav, nositelj skupine D), te Crvene stijene Orašac, Elafiti, Elita i FUN H2O Mlini, prošle sezone sudionici četvrtfinala. Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.

Više informacija može se pronaći na službenoj stranici prvenstva (divljaliga.com).

Izvor: Divljaliga.com

Pročitajte još

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist