Kultura

“Divan dan” otvara kazališnu sezonu

pressica divan dan

Novu sezonu u Kazalištu Marina Držića otvara premijera predstave  "Divan dan", stoga je jutros održana konferencija za novinare.

Autorica i redateljica je Olja Lozica, koja je u dosadašnjem radu osvojila publiku i kritiku, ponajviše autorskom predstavom "Prasac koji gleda u sunce", za koju je bila više puta nagrađivana.

"Divan dan" je posve novi autorski koncept koji je na prvom mjestu osmišljen za one najmlađe školarce, ali u predstavi će jednako uživati i odrasli. Predstava je to koja donosi privlačnu kreaciju prepunu ritma i melodije, kroz koju se provlači tema djetinjstva i starosti, a neminovna usporedba djecu uči kako je briga za stare ljude veoma bitan i ključan segment društva. Cilj autorice je probuditi empatiju u onim najmlađim srcima, te kroz smijeh i zabavu nešto naučiti.
Kostimograf je  Mario Leko, scenograf Igor Vasiljev, a skladateljica Paola Dražić – Zekić. Igraju Izmira Brautović, Mirej Stanić, Helena Kovačić, Hrvoje Sebastian i Zdeslav Čotić. Premijera predstave „Divan dan“ najavljena je za 1. listopada ove godine.
 

Pročitajte još

[FOTO] Započeo je sedmi Stradun Classic festival

Dulist

Objavljeni rezultati natječaja za izlaganje u Galeriji Flora u 2025. godini

Dulist

(FOTO) Spektakularna Opera Gala zatvorila 75. Dubrovačke ljetne igre

Dulist