Grad

DIRLJIVI APEL PAVELE ‘Ne gledajte s prijezirom na oboljele od koronavirusa, napravite nešto za njih’

denis pavela

Naš sugrađanin Denis Pavela, voditelj Udruge Sigurnost u prometu i pokretač akcije ‘Ruka pomoći’ koja potrebitima, starijima i onima slabijeg zdravlja u ovoj situaciji pandemije kroonavirusa svaki dan s volonterima donosi topli obrok, lijekove i higijenske potrepštine, podijelio je na svome Facebook dirljiv status koji prenosimo u cijelosti.

-Dragi prijatelji, poznanici, sugrađani…moram ovo napisati kada vidim što se događa oko nas!! Nemojmo ljude s ovom bolešću gledati kao one koji umiru i koji će u smrt povesti i nas. Budimo im podrška i borimo se zajedno s njima. Vaš prijeki pogled sa stigmom nikako im ne pomažu. Nisu oni ti koji su krivi jer su se zarazili, nisu oni krivi jer su dobili tu bolest. Možda je njima ‘draže’ da su oni oboljeli i zarazili se nego njihov član obitelji, prijatelj, susjed…jer jednostavno vole ČOVJEKA!!

Nemojmo ih gledati čudno s mržnjom u pogledu ako ih slučajno vidite na balkonu, u njihovoj kući preko ceste…..dovoljno im je što su se zarazili i što su bolesni još i TO. NEEEE…!!!! Umjesto toga uradite nešto za njih, pomozite, pošaljite im poruku, nazovite, dajte im podršku umjesto odmjeravanja mrskim pogledom, odnesite im ‘spenzu’, ma pobogu budite samo tu kada Vas zatrebaju, ništa više!!

Kada s njima razgovarate, dok se oni bore sa bolešću, pazite na svaku riječ što će te im uputiti, dajte neke zanimljive teme, nešto što će ime izmamiti osmjeh na lice, nešto o ljepoti života!! Uživajmo svaki dan sa svakim našim bolesnim sugrađaninom koji je bolestan i ne dajmo da ‘virus’ pobjedi. Neka naše zajedništvo i ljubav jednih za druge svakodnevno izlazi iz nas, umjesto prijezira i pogleda sa ‘stigmom u oku’. Ljubav jednih za druge nema granica!! – napisao je u svome statusu Denis Pavela.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist