ĐIR ZIMSKOM GASTRO PONUDOM Od srđela i bakalara do slatkih klasika

Uplovljavanjem Tirene u Porat uz prigodnu zdravicu i zakusku ovog je ponedjeljka počeo obilazak dubrovačke gastro blagdanske ponude. Inače, Tirena, koja ove godine slavi i svoj 20. rođendan prvi put sudjeluje sa svojom ponudom na Dubrovačkom zimskom festivalu. Posjetiteljima će se nuditi domaći dalmatinski specijaliteti kao što su srđele na sauru, bakalar, soparnik…
Nakon Tirene, svoju su ponudu predstavili i dubrovački ugostitelji koji su ove godine dobili stolove na Stradunu. Novi je to koncept Dubrovačkog zimskog festivala, s naglaskom na lokalnim specijalitetima. Tako između ostaloga, možete uživati u domaćim sendvičima s pršutom i sirom iz ulja, palačinkama, raznim burgerima, šporkim makarulima…
Ovaj obilazak,na kojem je bio i gradonačelnik Mato Franković, uvod je u Dubrovačku večer koja će se na Stradunu održati 10. prosinca od 18 do 23 sata. Tada će ugostitelji s najljepše ulice na svijetu pripremiti omiljene dubrovačke delicije, među kojima se svakako ističu slane srđele, pečene crne masline, domaći kruh s pršutom i sirom iz ulja, razne riblje delicije, autohtona vina dubrovačkog područja, uključujući vino s dodatkom ljute naranče kao i mnogima omiljene dubrovačke slastice.

Povezano

Dulist PROMO