Sport

DINAMOVAC IZ DUBROVNIKA ‘Splitska policija je iznudila moje priznanje’

torcida hajduk 01

Navijač Dinama P.Đ. (20) iz Dubrovnika, kojeg je policija privela na Prekršajni sud u Splitu pod sumnjom da je ispalio raketu s južne na zapadnu tribinu poljudskog stadiona za vrijeme utakmice Hajduk – Dinamo, obratio se Slobodnoj Dalmaciji s molbom da objave njegovu istinu o događaju koji je, osim šokantnog rezultatskog preokreta, obilježio utakmicu.
P.Đ. je, podsjetimo, na Prekršajnom sudu u Splitu priznao krivnju, dobio je deset dana zatvora, uvjetno na godinu dana, te jednogodišnju zabranu posjećivanja utakmica Hajduka i Dinama, piše Slobodna Dalmacija.

– Nisam kriv. Morate znati da mi je policija u Splitu prijetila zatvorom ako ne priznam. Jednostavno, naveli su me da priznam nešto što nisam učinio.Tražio sam da mi pokažu snimke, ali nisu to htjeli napraviti. Izbor je bio: ili priznanje ili zatvor. Napisali su da sam se odrekao žalbe, a ustvari nisam. Cijeli ovaj slučaj mi je podmetnut. Osobno ne vidim razlog zašto mi nisu htjeli pokazati snimke ako su tvrdili da sam ja viđen kako palim raketu – kaže P.Đ.

S njegovom pritužbom upoznali smo i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoj, a od glasnogovornice Antonele Lolić dobili smo i odgovor:

“U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da su policijski službenici nadležnom sudu podnijeli Optužni prijedlog protiv osobe zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Daljnji postupak provodio se pred nadležnim sudom, po pravilima koja su strogo propisana i na koja policija nema utjecaj. Smatramo apsolutno nedopustivim da se putem medija upuštamo u komentiranje odgovornosti osobe za počinjenje prekršaja, o čemu je nadležni sud već donio odluku.”

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist