Aktualno

Dijelimo karte za Silente na Orsuli

silente video 06

Nakon 17 ovoljetnih koncerata, vrijeme je da se polagano spusti zastor na ovogodišnji program Park Orsula Music Festivala. No, prije nego što se oprostimo za ovu godinu, ostao nam je još jedan superatraktivni koncertni nastup: u petak, 30. kolovoza s početkom u 21:30 na Parku Orsula će nastupiti dubrovačka grupa Silente.

Mlada dubrovačka grupe Silente može reći da ove godine živi svoj san. Nakon nekoliko godina rada i sviranja uglavnom u Dubrovniku, ove je godine Silente postao bend o kojem mnogi pričaju kao budućim hrvatskim zvijezdama. Svirajući svoj pop-rock, Silente pridobio pažnju medija, ali i proslavljenih glazbenika koji su podržali njihov rad.

Priča o uspjehu je počela kada su svoj demo album "Lovac na čudesa", kojeg je snimio Toni Butigan, poslali različitim izdavačima, a Aquarius Records je taj album prepoznao i dogovorio sa Silenteom objavljivanje albuma. Pažnju šire javnosti Silente su, pak, skrenuli spotom za pjesmu "Terca na tišinu"“. Redatelj Dejan Aćimović već je i ranije bio fan benda, a snimanjem ovog spota je odlučio pomoći da bend izađe iz dubrovačkih okvira. Spot je na Youtube-u pogledan više od 400 tisuća puta, komentari su uglavnom pozitivni, a pjesma se vrtila na svim nacionalnim postajama pa Silente nekoliko tjedana boravi i na vrhu službene nacionalne liste aktualnih radijskih singlova Instituta hrvatske glazbe. Nakon tog uspjeha, uslijedio je drugi single i spot za pjesmu "Još jednom" koji korača stazama svog prethodnika te je na Youtube-u do sada pogledan više od 200 tisuća puta.

Album "Lovac na čudesa" u međuvremenu je doživio to da na njemu radi proslavljeni Nikša Bratoš, a koncert na Orsuli će biti prava prilika da se upoznamo s učinkom kojeg su Silente i Bratoš napravili, odnosno što nas čeka na albumu koji bi trebao biti objavljen tijekom jeseni. Da koncert prođe u što boljem svijetlu, pobrinut će se mnoštvo prijatelja i gostiju grupe Silente koji će uveličati ovaj koncert.

Ulaznice za ovaj koncert koštaju 30 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, odnosno 50 kuna za sve ostale posjetitelje, ali za najbrže čitatelje duLista karte su besplatne. Dijelimo 3×2 karte, a sve što vi trebate napraviti je na naš e-mail s naznakom 'SILENTE' poslati vaše ime, prezime i kontakt telefon.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist