Zanimljivosti

Dijelimo karte za Božićnu bajku i Testamenat

Kolarini Gata

Povodom trećeg rođendana Kolarina, dijelimo jednom sretnom dobitku po dvije karte za gostujuću predstavu Sinjskog pučkog kazališta "Priča iz trgovačkog centra" ili "Božićna bajka" Mata Matišića, koja će se održati 10. studenog u 16 sati u Kinu Sloboda.

Dobitnika očekuje i prigodni tratamenat.Također jednom dobitniku dijelimo po dvije ulaznice za gostujuću predstavu KUU Mosor „Testamenat“ Vanče Kljakovića koja će se održati također u nedjelju u 18 sati.

Stoga oni najbrži koji nam pošalju svoje ime i prezime na info@dulist.hr s nazivom predstave na koju žele ići, dobit će po dvije ulaznice.
 
 
 

10.11. U 16:00 h – KINO SLOBODA
SINJSKO PUČKO KAZALIŠTE – PRIČA IZ TRGOVAČKOG CENTRA ili BOŽIĆNA BAJKA – MATE MATIŠIĆ
Cijena ulaznice 10.11. je 30 kn, a odnosi se na obje predstave i mali tratamenat u pauzi, ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave
 
Sinjsko pučko kazalište izvodi satiričnu dramu "Priča iz trgovačkog centra" (ili "Božićna bajka") Mate Matišića, u kojoj glume Marija Cvrlje Radović (puc frau Mara) i Željko Viculin (noćni čuvar Jozo), koji su ujedno režiseri i scenografi predstave.
Radnja predstave prati mučnu sudbinu dvoje hrvatskih gastarbajtera zrele dobi, koji na Badnju večer ostaju sami u trgovačkom centru, u tuđini. Iako se radi o drami, komad obiluje humorističnim dijalozima, ali i tužno-ironičnim situacijama i neočekivanim obratima koji plijene pažnju gledatelja. Osnovna tema koja se provlači kroz predstavu je ljudska osamljenost.
Zbivanje smješteno u prepoznatljivo okruženje našega vremena, čiji su protagonisti čistačica Marija i noćni čuvar Jozo, isti su oni gastarbajteri od prije pedeset godina, od jučer i sutra. Seoska je to sirotinja koju život nije mazio, išli su kamo ih je sudbina vodila, vjerujući da će biti bolje i da za sve postoji razlog i opravdanje. I sada su, jednom nogom u mirovini, osamljeni, vječni stranci jednako u svom selu kao i u velikom svijetu, bez topline obiteljskog doma i bez neke vedre budućnosti. Badnja je večer, ogromni trgovački prostor sablasno je pust. Tek njih dvoje, svaki za svojim poslom. Slučajan susret i škrti, suzdržljivi dijalog, prerasta u razgovor. Emocije bude sjećanja i, kako se njih dvoje otvaraju jedno drugome, tako i gledatelji, kockicu po kockicu, slažu sliku njihovih sudbina. A one su, kao i život sam, muka i samoća, protkana tu i tamo veseljem i srećom.
 

10.11. u 18:00 h – KINO SLOBODA
KUU „MOSOR“ GATA – TESTAMENT – VANČA KLJAKOVIĆ
Cijena ulaznice 10.11. je 30 kn, a odnosi se na obje predstave i mali tratamenat u pauzi
 
Testament je komedija koju je napisao Vanča Kljaković, a režirao Trpimir Jurkić. Riječ je o predstavi koja na zanimljiv i smiješan način tematizira obiteljske probleme koji se pojave prilikom podjele imovine. Riječ je o satiričnom tekstu koji pogađa u srž i usmjerava našu pažnju na materijalnu stranu života koja je postala ,,zlatno tele'' našeg doba. 
Gatski glumci amateri su već dvadesetak puta nastupili s ovom predstavom diljem Lijepe Naše, a i šire. Posljednji nastup se dogodio prije svega nekoliko dana u Makedoniji u gradu Bitoli. Inače KUU ,,Mosor'' Gata ima dugu tradiciju amaterskog kazališta i njegovanja folklora, posebno izvornog gatskog kola. Naime, Udruga 2014. slavi svoj 60.-i rođendan, a redateljsku palicu su držali pok. Ivo Marjanović, pok. Anatolij Kudrjavcev i gospodin Trpimir Jurkić, prvak splitske drame
 
 

Pročitajte još

[FOTO] Posjetitelji uživali na ‘Pićniku pod zvijezdama’ na Mljetu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1580. Rođen državnik i humanist Miho Gradić

Dulist

POSEBNE ŽIVOTINJICE Međunarodni je dan mačaka

Dulist