Politika

DESETU GODINU HNS s 3 tisuće ruža čestitao Dan žena

hns dan zena 8

Tradicionalnim darivanjem pripadnica ljepšeg spola narančastim ružama desetu godinu zaredom dubrovačko-neretvanski HNS-ovci obilježili su Dan žena. Ni kiša ni vjetar nisu ih spriječili da i ove godine ovaj mali simbol pažnje podijele njihovim sugrađankama u svim dijelovima županije, od Prevlake do Neretve.

U Dubrovniku je, kao i svake godine, podijeljen najveći broj ruža, a dubrovačke narodnjake u ovoj akciji predvodila je predsjednica podružnice Nataša Gabričević koja je ponovno iskoristila ovu prigodu kako bi se osvrnula na značenje ovog dana za žene.

-Dan žena je simboličan prikaz borbe nas žena za svoja prava. Zapravo slavimo brojna ekonomska, politička i društvena dostignuća žena, kao i dug put koji smo prošle kako bi dokazale da možemo biti jednake i da s pravom očekujemo da nas takvim tretiraju – rekla je Gabričević te istaknula da je ponosna što na području naše županije ovu akciju HNS provodi već cijelo desetljeće, a sve sa svrhom da na simboličan način još jednom skrene pozornost na važnost ravnopravnosti u današnjem društvu.

Pročitajte još

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist