Zanimljivosti

DEŠA DUBROVNIK POZIVA građani, upoznajte se s prostornim planiranjem!

desa logo

Udruga DEŠA Dubrovnik je započela s provedbom projekta ‘Urban planning for citizens’ (Prostorno planiranje za građane) kojeg financira Europska unija u okviru IPA I. komponente – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, a kroz poziv IPA 2011 Osnaživanje uloge organizacija civilnog društva u jačanju transparentnosti i dobrog upravljanja u državnoj upravi RH.

Ugovorno tijelo za provedbu projekta je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, a cjelokupna vrijednost projekta iznosi 625 tisuća kuna.

– Glavni cilj projekta je pridonijeti jačanju dijaloga i sudioničke demokracije među organizacijama civilnog društva, javnosti i lokalne vlasti u pripremi i razvoju prostornih planova. Kroz 12 mjeseci provedbe projekta informirat ćemo javnost o ulozi i važnosti prostornih planova, osposobiti organizacije civilnog društva za rad s novim tehnologijama, ojačat ćemo komunikaciju organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave u procesu izrade prostornih planova te uspostaviti Urban Planning Portal koji će olakšati građanima pregledavanje prostornih planova i ostvariti mogućnosti kontinuiranog slanja zahtjeva, primjedbi i prijedloga za određeno područje – ističu iz DEŠA-e.

Projekt se provodi u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu. Projektni partneri su Institut za GIS – Zagreb, Grad Dubrovnik – Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Općina Jakovlje i Zavod CEKTRA iz Maribora, a suradnici na projektu su Zavod za prostorno uređenje DNŽ i Eurogi – Europsko udruženje GIS udruga (European Umbrella Organisation for Geographic Information).

Pročitajte još

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist