Grad

DEMANTI TAKSISTA „Krećemo u izradu elaborata o cijeni kilometra i broju vozila“

blank

V.d. predsjednika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić uputio je demanti na priopćenje iz Gradske uprave.

Podsjetimo, iz Grada Dubrovnika su pozvali građane da prijave svako kršenje Odluke o autotaksi prijevozu, točnije neprimjenjivanja Tarife 2. Demanti prenosimo u cijelosti.

„Molim Vas da iznesete ime odgovorne osobe iz Gradske Uprave koja je potpisala tekst koji ste objavili.
Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, tražilo je od gradonačelnika koji je predložio izmijene i nadopune Odluke o autotaksi prijevozu na sjednici Gradskog vijeća održanoj 27. rujna 2014. godine, kao i od pravne službe Grada Dubrovnika tumačenje izmjena i nadopuna Odluke kao što smo tražili i da nam se obrazloži na koje zakone i na koje točke zakona Republike Hrvatske se donesene izmijene i nadopune vežu.

Dobili smo odgovor od Gradonačelnika kako on nije nadležan za tumačenje Odluke, već kako istu može tumačiti predstavničko tijelo (Gradsko vijeće) koje je Odluku i izglasalo.

Nastavno na spomenuti odgovor gradonačelnika, tražili smo i od Gradskog vijeća isto tumačenje koje do danas nismo dobili.

Nakon dopisa koji su upućeni Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvu uprave i Viskom upravnom sudu RH u kojima smo tražili ocjenu zakonitosti spomenutih Odluka, telefonski odgovor je bio kako zbog blagdana odgovor na dopis kasni, ali kako ćemo kroz nekoliko dana dobiti pisni odgovor u kojem je jasno naznačeno kako „druga tarifa“, starost vozila i točka odluke kako moramo nositi bijelu polo majicu ili bijelu košulju nisu u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Molimo sugrađane za razumijevanje, jer ovaj popust koji smo dali zaista je najviši koji smo mogli. Ciljanoj skupini, invalidima i trudnicama vožnje su besplatne kroz cijelu godinu.

Mi smo samostalni poslovni subjekti te radimo kako bismo prehranili obitelji, platili račune i na kraju radimo kako bismo zaradili a ne kako bismo stvarali gubitke!

Ako je Gradu Dubrovniku stalo do svojih sugrađana, kao što prezentiraju, tada će taj isti Grad Dubrovnik subvencionirati sve vožnje kojima vozimo domaće stanovništvo, a mi ćemo ih voziti za 10 kuna po gradu i za 20 kuna do Zračne luke ali pod pretpostavkom da će nam Grad vratiti razliku u cijeni!

Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, krenut će u izradu elaborata odnosno studije o ekonomskoj cijeni jednoga kilometra, o broju taksi vozila koje je maksimalno moguć na području Grada Dubrovnika.

Ovim putem pozivamo Grad Dubrovnik neka imenuje svoga predstavnika u povjerenstvo kako ne bi rekli da je studija namještena!

Slijedom navedenoga, odnosno poučeni dosadašnjim iskustvom niza nezakonitih točaka Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu kao i vođeni činjenicom kako je Odluka o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu, akt (kojim nas nitko ne može prisiliti činit bilo što suprotno zakonu) nižega ranga od Zakona RH te poštivajući Zakone RH, jednoglasnom odlukom članova skupštine Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik odlučeno je kako dajemo popust u visini od 20 % cijene izražene na taksimetru, u razdoblju od 01. siječnja 2015. do 01. travnja 2015. za sve korisnike autotaksi usluga, a za invalide sa invalidskim kolicima i trudnicama vožnje su besplatne cijelu godinu.

S poštovanjem,

v.d. predsjednika Udruženja obrtnika
autotaksi prijevoznika Dubrovnik
Božo Miletić“

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist