DuList IN

DANI WILLIAMA SHAKESPEAREA Cijeli svijet je pozornica na kojoj je Sara Mičković odnijela pobjedu!

dani williama shakespearea 9

Programom pod nazivom Cijeli svijet je pozornica jučer je započela trodnevna manifestacija Dani Williama Shakespearea koju organiziraju Dubrovačke knjižnice u suradnji sa srednjim školama.

U prepunoj Saloči od zrcala srednjoškolci su izveli izbor iz djela Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa y Saavedre povodom 400 godina od smrti ovih velikana svjetske književnosti.
Program je bio natjecateljskog karaktera, a sudjelovali su učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića (mentorice: Ivana Bratoš i Mirjana Žeravica), Ekonomske i trgovačke škole (mentorica Katica Vidojević), Gimnazije Dubrovnik (mentorica Lucijana Pendo) i Umjetničke škole Luke Sorkočevića (mentorica Marina Kljunak Čuikin).

Žiri je pobjednicom proglasio Saru Mičković iz Gimnazije Dubrovnik koja je interpretirala monolog iz „Mletačkog trgovca“. Gosti večeri, ujedno i članovi žirija bili su profesor hrvatskoga jezika Davor Deranja, profesorica hrvatskoga jezika Maja Milošević te književnica, psihologinja i knjižničarka Renata Zlatković.

U glazbenom dijelu nastupili su Roko Grilec sa skladbom „Greensleeves“ dok je Lovro Barišić izveo „Alman“ od Roberta Johnsona.

Pročitajte još

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist