DuList IN

DANI UMJETNIČKE ŠKOLE Evo što su učenici pripremili za Baletnu večer!

Baletni odjel USLS 4

Dani umjetničke škole 2015. iduću srijedu, 10. lipnja, u znaku su Baletne večeri učenica i polaznica Baletnog odjela umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Tako će se u Kazalištu Marina Držića održati ovaj prekrasan događaj, koji je kruna cjelogodišnjeg rada djece i njihovih nastavnica i korepetitora, kako je na konferenciji istaknuo ravnatelj škole Dživo Brčić.
-Naš Baletni odjel je, između ostalog, sudjelovao i na međunarodnom Interdance festivalu u Sarajevu, a ova večer označit će sve ono što je Baletni odjel radio. A radili su puno, što će se i vidjeti u Kazalištu – kazao je Brčić, te čestitao i zahvalio se svim nastavnicama i nastavnicima i korepetitoricama i korepetitorima, te naravno – polaznicima.

Na programu će se naći, kako je rečeno, ‘svega pomalo’, te će svatko tko se tu večer uputi u Kazalište uživati u bogatom programu djece i njihovih voditelja. Više je o programu na pressici kazala pročelnica Baletnog odjela Zrinka Japunčić:

Radi se o kolažu različitih scenskih izvedbi, a ono što nas posebno veseli jest što imamo goste iz Sarajeva, OMŠ ‘Mladena Pozajića’, koji će otplesati ‘Cvrčak’ iz baleta ‘Mali maslačak’, te ‘Pas de Trois’ iz ‘Labuđeg jezera’ – kazale su Zrinka Japunčić te Alida Vuković, koja je dodala i kako se radi o polaznicima do 4. razreda osnovne škole te pripremnog i prvog pripremnog baletnog razreda.

Onmo štoih također iznimno veseli jest izvođenje završnog kola iz opere ‘Ero s onoga svijeta’, koje učenice 2.,3. i 4. razreda izvode s Orkestrom srednje škole kojim će dirigirati prof. Slobodan Begić, a koreograf je Mario Kristić, odnosno – surađivali su s FA Linđo!

Najbolje o svom radu govore djeca, toga smo neke od njih zamolili da za DuLsit podijele svoj iskustva o pripremama za ovaj veliki dan. Svi su odreda složni – bilo je zaista super iskustvo pripremati se! Treme, naravno – nema, ples i Kazalište su im već poznati.

Mira Papović, Luna Ivčević Bakulić, Orlando Bratičević, Leeloo Jerinić, Donatella Ivulić, Matiana Matana, Iva Brzica te Erika Marušić prestavili su nam s velikim osmijesima svoje koreografije i nastupe za ovu posebnu večer.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist