Zanimljivosti

Danas slobodno dijelite komplimente

shutt srce

Današnji dan se obilježava i kao Dan komplimenata. Laskanje i dijeljenje komplimenata je dobrodošlo u ljubavi, poslu, ali i među prijateljima. Japanski znanstvenici s Nacionalnog znanstvenog instituta  su dokazali kako lijepe riječi i pohvale mozak vidi i reagira na sličan način kao da su dobili novčani dar.

Oni su promatrali grupu od 47 ispitanika koji su izvršavali zadatke na računalu te su otkrili da su oni koji su primili kompliment zbog obavljenog posla sljedeće zadatke obavljali još bolje i s većom motivacijom. Oni koji nisu dobili komplimente za svoj rad zadatke su obavljali na jednakoj razini kao ranije.

Put do ženina srca su komplimenti, pokazuje istraživanje. "Jesi li ti to smršavjela?" – rečenica je koju žene najviše vole čuti, otkriva studija britanske organizacije Dental Care Plus provedena na 2000 žena.

Iako je 43 posto žena "opsjednuto" tjelesnom težinom, svaka četvrta je najsretnija ako netko primijeti njezin blistav osmjeh. Trećina njih od svog partnera voli čuti da izgledaju predivno, a dodatne bodove dobit će ako naglasi kako im haljina savršeno pristaje. Osim toga pripadnice ljepšeg spola od svojih partnera najviše vole čuti da lijepo mirišu, imaju predivnu kosu i lijepe oči.

I ne zaboravite rečenicu glumice Michèle Morgan – „Žena je u stanju danima živjeti od jednog jedinog komplimenta.“

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1828. Umro liječnik i književnik Luka Stulli

Dulist

AL’ TATA TI ME VOLIŠ! Sin Tereze Kesovije s ocem otpjevao himnu svih očeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1789. Život tragično skončao Luka Sorkočević

Dulist