Zanimljivosti

DANAS I SUTRA EDUKACIJA Sport kao alat u fazi oporavka od katastrofa

we care we sporti

Ovog petka popodne (u Dubrovniku, Obala pape Ivana Pavla ii 44A) ) i subote ujutro (u Zatonu, na igralištu ) u okviru projekta „We Care , We Sport“ će se održati edukacija kako sport može biti koristan u fazi rehabilitacije nakon katastrofa. Prema Strategiji Republike Hrvatske za upravljanje rizicima od katastrofa do 2030. g. strateški ciljevi se svrstavaju u dvije grupe: smanjenje rizika i povećanje spremnosti za upravljanje katastrofama.

Ovaj projekt cilja promovirati sport u fazi oporavka nakon katastrofa. Provodi se teorijska i praktična edukacija za jačanje kapaciteta korisnika te organizira konkretna sportska aktivnost na lokalnom području kao i za osobe pogođene potresom u Turskoj.

– Pozivamo sve zainteresirane volontere, sportske trenere, studente i profesore kineziologije, članove civilne zaštite da nam se pridruže u ovom bootcampu te na taj način uz nova znanja i vještine budu spremniji za slučaj da je potrebno pomoći u fazi oporavka nakon katastrofa. Edukatori i treneri su visoko educirane osoba iz područja sporta, sportski ambasadori, stručnjaci iz područja političkih znanosti, europskih studija i volonterstva – javlja Volonterski centar Dubrovnik/Udruga Bonsai.

Detaljan program i mjesto šalje se po prijavi koja je moguća na sljedeći poveznici: https://forms.gle/3jsxcbt9wqEJzeTz5

Banner 300x250 DU 1

Ako je grupa veća od tri člana možete se prijaviti na 091 9511009 ili ured.vcd@gmail.com

Projekt „We Care, We Sport“ sufinanciran je sredstvima Europske Unije kroz program ERASMUS+. Nositelj projekta je organizacija SPELL iz Malatye – pokrajine stradale u potresu u Turskoj a partneri su USMA (IT) , CERC (SI) i Bonsai (HR).

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen Jakov Gotovac, autor glazbe Himne slobodi

Dulist

SOLARNA OLUJA UDARILA U ZEMLJU Južnije od Dalmacije mogli bismo vidjeti Aurore

Dulist

SVJETSKI JE DAN MENTALNOG ZDRAVLJA Pod sloganom ‘Zdravlje na radnom mjestu’

Dulist