Zanimljivosti

DAN SVETOG PATRIKA Sponza danas svijetli u zelenoj boji

Palača Sponza Državni arhiv

U suradnji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i Turističke zajednice grada Dubrovnika s Veleposlanstvom Irske, u nedjelju 17. ožujka u 18.30 sati, palača Sponza će biti u zelenoj boji kao dio desete godišnjice inicijative Global Greening.

Godišnja proslava Dana sv. Patrika, nacionalnog dana Irske, u organizaciji ‘Tourism Irelanda’ uključit će rekordan broj mjesta diljem svijeta i u Hrvatskoj, točnije 400 mjesta u 53 zemlje. Deseta godišnja inicijativa u Hrvatskoj će uključiti rekordnih pet gradova i devet mjesta ove nedjelje.

Veleposlanstvo Irske ponovno je surađivalo s glavnim gradom Hrvatske, Zagrebom, s Gradom Rijekom koji je Europska prijestolnica kulture 2020. te s irskim Gradom Galwayom na ovogodišnjoj inicijativi. Uz Dubrovnik, Rijeku i Zagreb, u inicijativi sudjeluju gradovi Zadar i Split. Split će ozeleniti fontanu na Rivi, u Zadru će se ozeleniti najpoznatija gradska znamenitost, Crkva sv. Donata, Zagreb će osvijetliti četiri lokacije Fontane (Hrvatske bratske zajednice), Muzej suvremenih umjetnosti, Klovićeve dvore i Meštrovićev paviljon, a u Rijeci će svijetliti Trsatska gradina te dizalice ‘Molo Longo’.

Sa svojim rekordnim sudjelovanjem, Hrvatska je ponovno pokazala da je veza između Irske i Hrvatske svake godine sve jača.

Više informacija o 10. godišnjoj globalnoj inicijativi možete naći ovdje.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist